Zonnepanelen Made kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Made? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en een goede investering. Dankzij het zonnepanelen-systeem wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Omwille van de steeds gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en salderingsregeling (teruglevering) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door onze tool bekijk jij actuele raadgeving aangaande zonnepanelen kopen in Made!

zonnepanelen installateur 4921
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDrimmelen
Postcode4921
Netnummer0162 (+31162)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Made juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. Wel bestaan er gemeentes met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Op de energie pagina’s van www.drimmelen.nl doorzoek jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Drimmelen. Onduidelijke informatie? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Ook is er ook een handige salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Drimmelen zijn er een aantal opties.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Dankzij de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Made
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Made kan je onder andere een beroep doen op de SVn Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waardoor huishoudens zonder hoge lasten een speciale lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wat dat betreft mag jij de betaalde BTW van de bestelling terugkrijgen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. In het geval van 10 zonnepanelen (€5350), dan pak je al €1123,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terugleveren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit staat bekend als salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dit aan de orde is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de overproductie. Dit noemen we de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en vinden we terug tussen de €0,03 en €0,105

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Niet alleen gunstig voor onze planeet, echter ook op financieel vlak. Om en nabij een half miljoen investeerders kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Made schommelen tussen de €4500 en €6000 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen genereert om en nabij 2800 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Delta en/of Powerpeers betaal je daarvoor ongeveer €630 (vergoeding juni 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Made kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna lees je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117408€3625 – €4500€430
2270011€5200 – €5775€525
3330015€6100 – €6075€775
4420017€6325 – €6625€880
5444019€6975 – €7225€1000
6508023€7425 – €8200€1070

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Gezien de zonnepanelencheck Made ontdek je of jouw dak geschikt is. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Made bedraagt 3320 kWh. Dat staat gelijk aan zo’n 12 zonnepanelen van 295 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 875 kWh zijn 4 panelen genoeg, voor 1925 kWh gaat het om 7, voor 2975 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 4000 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. Meer dan 50% van de klanten prefereren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Bovendien kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. De investering is laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Moet ik een vergunning aanvragen in Made?

Voor het leggen van zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In de regel is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-made

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Made vergelijken? Dankzij tips van onze adviseurs vergelijk jij zonder problemen een uitmuntende monteur in je postcodegebied. Diverse leveranciers bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Focus niet uitsluitend op de kosten. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Hebben we het over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het een woning in privé-bezit? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Omschrijf het project

  Specificeer de karakteristieken van de woning. De huis-categorie (plat en/of schuin) en de focus-richting van het dak zijn hierin van enorm belang. Maak tevens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De installateur biedt zo actueel zonnepanelen advies in Made.

 4. Overige gegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om naam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het emailadres. Op die manier weten we hoe je te bereiken bent als er meer info benodigd is. Vervolgens ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de goedkoopste aanbieder, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of is het gewoon te duur? Dan is er een oplossing, want je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen nogal wat interessante collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwendie een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf +/- €40,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Drimmelen.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via onder andere Greencrowd. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Zoals met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Made op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het levert ook euro’s op. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Belangrijk: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft het een lokaal project (Made, Drimmelen, Terheijden, Wagenberg, Lage Zwaluwe, Hooge Zwaluwe)? In dat geval mag je ook de belasting op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je samen met anderen een coöperatie start (postcodes 4920, 4921).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!