Zonnepanelen Zundert kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Zundert? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en goed voor de portemonnee. Door middel van de investering in zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Als gevolg van de aantrekkelijke paneel prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toe te passen salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? Dankzij de zonnepanelen-vergelijker doorzoek jij handige toelichtingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Zundert!

zonnepanelen installateur 4881
 • Lagere energierekening.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Lange levensduur.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteZundert
Postcode4881
Netnummer076 (+3176)
Gasverbruik M31700 M3
Stroomverbruik kWh3630 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zundert juni 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Soms zijn er binnen gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via de site www.zundert.nl lees jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Zundert. Kan je hier niets over vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Op die manier bespaar je zo €800,00. Ook is er ook een interessante salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Zundert zijn er een aantal opties.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • D.m.v. de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Zundert
Direct zonnepanelen bestellen? In Zundert kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten zonder hoge lasten een krediet kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Als dat het geval is mag je de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5825), dan bedraagt dit al €1223,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert lever je terug aan het energienet. Daarvoor krijg jedezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). We noemen het ook wel salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In dat geval zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en ligt tussen de €0,05 en €0,11

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met 6 procent rente. Niet alleen gunstig voor onze planeet, echter ook op financieel vlak. Pakweg 800.000 huishoudens zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen is gebaseerd op het type/merk, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe lager de investering. De reden daarvan is: omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Zundert komen doorgaans uit tussen de €4500 en €6200, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een pakket met 10 panelen staat voor pak ‘m beet 2730 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Essent en/of Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €614,25 (vergoeding juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Zundert kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna doorzoek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117107€3525 – €4300€430
2292011€5250 – €5600€575
3353016€5925 – €6275€750
4415017€6550 – €6775€910
5459019€6950 – €7175€1000
6504021€7625 – €8100€1100

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Met hulp van de zonnepanelencheck Zundert vind jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zundert bedraagt 3630 kWh. Dit staat voor om en nabij 11 panelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen voldoende, voor 1900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2800 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3800 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. De gemiddelde consumenten verkiezen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens vind je dunne-film panelen. Dit type PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in Zundert?

Voor de installatie van zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zundert

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Zundert vergelijken? Door middel van het onderstaande stappenplan tref jij moeiteloos een betrouwbare aanbieder in jouw streek. Een aantal specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijzen. Check ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Treft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdracht omschrijven

  Detailleer het soort woning. Het soort huis (schuin en/of plat) en de focus-richting van de woning zijn relevant. Kies ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist voorziet jou dan van professioneel zonnepanelen advies in Zundert.

 4. Overige gegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Dan is het voor ons duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  In 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van adviseurs uit uw regio. Pas op voor alleen de goedkoopste prijzen, maar vraag ook om voorwaarden/keurmerken (zoals CE-keurmerk, Recyclage, ISO certificaat, VDE keurmerk) en beoordelingen van anderen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden nogal wat prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld verenigingen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf €25,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Zundert.
 • Je kunt een zonnedeel kopen bij bedrijven als Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de looptijd (10 tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Zundert op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Het zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Belangrijk: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het om een regionaal project (Zundert, Klein – Zundert, Wernhout, Achtmaal, Rijsbergen)? Dan kan je ook de belastingen op energie afhalen van jouw energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 4880, 4881, 4884).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente