Zonnepanelen Alphen-Chaam kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Alphen-Chaam? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en men kan er flink door besparen. Met zonnepanelen op je woning is het mogelijk eigen energie te genereren. Dankzij de lagere prijs van de panelen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en salderingsregeling (teruglevering) besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan iedereen dat zomaar doen? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door onze vergelijker ontdek jij actuele tips die helpen bij zonnepanelen kopen in Alphen-Chaam!

zonnepanelen installateur 4861
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAlphen-Chaam
Postcode4861
Netnummer0161 (+31161)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3650 kWh
Gemiddelde energierekening€199,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Alphen-Chaam juni 2024

De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. In sommige gemeentes zijn er subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door gebruik te maken van www.alphen-chaam.nl doorzoek jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Alphen-Chaam. Kan je hier niets over vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast kan men de BTW terugvragen over de factuur. Op die manier bespaar je zo €800,00. Voorts bestaat er een bruikbare salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Alphen-Chaam kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Alphen-Chaam
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Alphen-Chaam zijn er verschillende leningen zoals de Duurzaamheidslening. Dit zijn interessante leningen waardoor gezinnen met een lage rente een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt kan men de BTW op aankoop en installatie indienen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Neem je een complete set met 10 panelen (€5625), dan profiteer je al van een korting van €1181,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest lever je terug aan het energienet. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. De term hiervoor is salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In dat geval zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. We spreken dan over een terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en fluctueert tussen de €0,06 en €0,08

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Pakweg 700.000 huizen hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het model, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Alphen-Chaam variëren tussen de €4000 en €6200, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen staat voor pakweg 2940 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Engie of Vandebron betaal je daarvoor zo’n €661,5 (vergoeding juni 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Alphen-Chaam kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de volgende paragraaf check jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118607€3575 – €4325€400
2304011€5000 – €5750€525
3356015€5900 – €6050€850
4405018€6475 – €6675€910
5443019€6975 – €7300€960
6491023€7475 – €7875€1090

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal richtlijnen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Door de zonnepanelencheck Alphen-Chaam achterhaal jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Alphen-Chaam is 3650 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig grofweg 12 zonnepanelen van 320 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 975 kWh zijn 5 pv-panelen genoeg, voor 1875 kWh gaat het om 7, voor 2800 kWh gaan we uit van 12, en voor 3800 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Meer dan de helft van de huizenbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evenzeer onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen hebben een mooier uiterlijk. De investering is laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Alphen-Chaam?

Puur voor PV-panelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Veelal is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-alphen-chaam

Installateur zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Alphen-Chaam vergelijken? Geholpen door onze stappenplan tref je in korte tijd een goede aanbieder in de buurt. Verschillende adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan de verkoopprijs. Check ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Praten we over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Beschrijf de opdracht

  Verduidelijk het soort huis. De dak-categorie (schuin & plat) en de focus-richting van het huis zijn belangrijke onderdelen. Kies tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur verschaft dan namelijk betrouwbaar zonnepanelen advies in Alphen-Chaam.

 4. Overige gegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn je voor- en achternaam, tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Hierdoor is het voor ons duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap verstrekken zij de offertes.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 5 dagen volgen er offertes van vakmannen uit de omgeving. Kijk verder dan de goedkoopste prijzen, maar vraag ook om de benodigde certificaten (je kunt denken aan IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We kennen vele interessante collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gymzalen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf plusminus €30,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Alphen-Chaam.
 • Je participeert in een zonnedeel bij bedrijven als Greencrowd. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Alphen-Chaam op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het bespaart je ook geld. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Concreet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Alphen, Chaam, Galder, Verspreide huizen, Verspreide huizen)? Dan kan je ook stroom-belastingen in mindering brengen op de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 4860, 4861).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente