Zonnepanelen Hooge Zwaluwe kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Hooge Zwaluwe? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en winstgevend. Met thuis geïnstalleerde zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Wegens de steeds gunstigere prijzen, de opties voor BTW teruggave, en de toepasbare salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dit ook op ons dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Dankzij onze vergelijker vind jij toepasbare info aangaande zonnepanelen kopen in Hooge Zwaluwe!

zonnepanelen installateur 4927
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Zet het milieu op 1.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDrimmelen
Postcode4927
Netnummer0168 (+31168)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hooge Zwaluwe juli 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Wel bestaan er gemeentes met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Op de energie pagina’s van www.drimmelen.nl tref jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Drimmelen. Onduidelijke informatie? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit scheelt je zo €700,00. Ook mag je ook gebruik maken van de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Drimmelen kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Hooge Zwaluwe
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Hooge Zwaluwe bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huishoudens tegen een speciaal rentetarief een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In die situatie kan iedereen de BTW op aankoop en installatie aanvragen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5400), dan profiteer je al van een korting van €1134. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. We spreken dan over salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Wat dat betreft is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en vinden we terug tussen de €0,035 en €0,085

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 5 procent rente. Dit is niet alleen goed voor het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Grofweg 550.000 woningeigenaren wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen hangt af van het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Hooge Zwaluwe liggen tussen de €4800 en €5800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen in genereert pakweg 2820 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Greenchoice en/of Nuon betaal je daarvoor ongeveer €634,5 (tarieven juli 2024). Met goedkope zonnepanelen in Hooge Zwaluwe is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hierna lees jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117406€3700 – €4425€440
2288011€5150 – €5750€525
3353015€6100 – €6175€800
4396016€6475 – €6625€890
5444020€7000 – €7175€980
6494022€7675 – €8125€1060

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal zaken: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak. Ook is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Vanwege de zonnepanelencheck Hooge Zwaluwe vind je de geschiktheid van je dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hooge Zwaluwe is 3320 kWh. Dit kan je zelf genereren met omstreeks 10 panelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 800 kWh zijn 5 panelen afdoende, voor 1975 kWh gaan we uit van 7, voor 2900 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3925 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. De doorsnee woningbezitters prefereren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Daarnaast onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen zijn zeer flexibel. De kosten liggen relatief laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Welke vergunning moet ik hebben in Hooge Zwaluwe?

Voor zonnepanelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Doorgaans is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hooge-zwaluwe

Installateur zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Hooge Zwaluwe vergelijken? Via tips van onze adviseurs heb je in enkele stappen een uitstekende vakspecialist in jouw omgeving. Het merendeel van de specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de kosten. Check ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Is het een aangekochte woning of huur je? Wat is de stroomvraag? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project beschrijven

  Specificeer de eigenschappen van de woning. Het soort dak (schuin + plat) en de ligging van het dak zijn cruciaal. Kies vervolgens een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert geeft dan uitstekend zonnepanelen advies in Hooge Zwaluwe.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn gegevens als: naam, het 06-nummer, en het emailadres. Dan komen we erachter hoe we contact kunnen opnemen wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste verstrekken zij de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Na 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs uit de buurt. Beperk je niet alleen tot de aantrekkelijkste prijs, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld IEC keurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat, Recyclage) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien nogal wat rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan verenigingen die hun dak/grond willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf ongeveer €25,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Drimmelen.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via concepten als Zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Na het verstrijken van de periode (10 tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Hooge Zwaluwe op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Vergeet niet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Made, Drimmelen, Terheijden, Wagenberg, Lage Zwaluwe, Hooge Zwaluwe)? In die situatie mag men ook belastingen op stroom afhalen van jouw energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 4927).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!