Zonnepanelen Breda kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Breda? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en heb je razendsnel terugverdiend. Door middel van zonnepanelen bij je huis wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Als gevolg van dalende kosten, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de toepasbare salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Met deze website tref je accurate gegevens die helpen bij zonnepanelen kopen in Breda!

zonnepanelen installateur 4801
 • Een kleiner energiecontract.
 • Milieubewuste keuze.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBreda
Postcode4801
Netnummer076 (+3176)
Gasverbruik M31020 M3
Stroomverbruik kWh2950 kWh
Gemiddelde energierekening€131,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Breda juli 2024

De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door te surfen naar www.breda.nl vind jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Breda. Geen resultaten? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit levert al snel honderden euro’s op. Als laatste bestaat er een prima salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Breda is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • D.m.v. de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Breda
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Breda zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huishoudens tegen een speciaal rentetarief een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Op dat moment kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop terugkrijgen. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5900), dan pak je al €1239. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. We noemen het ook wel salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In dat geval zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en schommelt tussen de €0,05 en €0,11

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 6% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Al ruim 500.000 woningen hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen komt tot stand door het model, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Breda komen doorgaans uit tussen de €4900 en €6600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Geschatte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat voor grofweg 3050 kWh stroom. Bij een maatschappij als Delta of Pure Energie betaal je al snel €686,25 (vergoeding juli 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Breda kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder doorzoek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119907€3425 – €4225€390
2287013€5275 – €5700€575
3348016€6025 – €6025€875
4396017€6450 – €6800€910
5457020€7100 – €7275€980
6481023€7600 – €7975€1080

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (zuiden is aan te raden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Vanwege de zonnepanelencheck Breda tref jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Breda is 2950 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig omstreeks 11 pv-panelen van 300 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 panelen voldoende, voor 2000 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2800 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 4000 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is ongeveer gelijk. Veel klanten bestellen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Verder vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De prijs is erg gunstig, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Breda?

Voor het laten plaatsen van panelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In algemene zin is een vergunning noodzakelijk als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-breda

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Breda vergelijken? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten tref jij zonder problemen een uitstekende monteur in de regio. Veel monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Er is meer dan alleen de installatiekosten. Bekijk ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Treft het een zakelijke of particuliere vraag? Spreken we over een huurwoning of koophuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Verduidelijk zo specifiek mogelijk het huis. Het genre woning (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het dak zijn belangrijke onderdelen. Maak ook een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. Het installatiebedrijf levert jou dan ook toepasbaar zonnepanelen advies in Breda.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Van belang zijn naam, telefoonnummer en het emailadres. Op die manier komen we erachter hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Bij de laatste stap zenden zij de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 7 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs met een goede naam in de buurt. Focus niet uitsluitend op de aanbieder met de laagste prijs, maar houd ook rekening met certificering (denk aan VDE keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk, ISO certificaat) en referenties. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We kennen verscheidene aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor stadions die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf zo’n €20,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Breda.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via portalen zoals Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Breda op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een specifiek zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het levert ook euro’s op. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Vergeet niet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is het een project in je eigen buurt (Breda Centrum, Breda Noord, Breda Oost, Breda Zuid-Oost, Breda Zuid, Breda West, Breda Noord-West, Bavel, Ulvenhout, Prinsenbeek, Teteringen)? Als dat het geval is kan je ook stroom-belastingen aftrekken van je energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je samen met anderen een speciale coöperatie opstart (postcodes 4800, 4801, 4802, 4803, 4811, 4812, 4813, 4814, 4815, 4816, 4817, 4818, 4819, 4820, 4822, 4823, 4824, 4825, 4826, 4827, 4834, 4835, 4836, 4837, 4838, 4839).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente