Zonnepanelen Lage Zwaluwe kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Lage Zwaluwe? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en fiscaal aantrekkelijk. Door zonnepanelen op je woning is het mogelijk eigen energie te genereren. Omwille van de dalende inkoopprijs, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? D.m.v. onze tool lees je waardevolle aanbevelingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Lage Zwaluwe!

zonnepanelen installateur 4926
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Lange levensduur.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDrimmelen
Postcode4926
Netnummer0168 (+31168)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Lage Zwaluwe juni 2024

De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Regelmatig hebben gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door te surfen naar www.drimmelen.nl ontdek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Drimmelen. Geen resultaten? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Ook kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Voorts mag je ook gebruik maken van de interessante salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Drimmelen zijn er een aantal opties.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • D.m.v. de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Lage Zwaluwe
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Lage Zwaluwe zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Op dat moment kan men de betaalde BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5375), dan pak je al €1128,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Vind je dit ingewikkeld? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest wordt teruggeleverd aan het net. Voor deze elektriciteit ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit noemen we salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Wat dat betreft verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de overproductie. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en fluctueert tussen de €0,055 en €0,085

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement is overeenkomstig met een 4 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Pakweg 650.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe voordeliger de investering. Dit komt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Lage Zwaluwe fluctueren tussen de €5400 en €6500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in resulteert in om en nabij 2810 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Eneco en/of Qurrent betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €632,25 (vergoeding juni 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Lage Zwaluwe kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de volgende paragraaf doorzoek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119207€3575 – €4400€380
2297011€5025 – €5675€550
3358016€5900 – €6050€700
4394016€6350 – €6625€920
5452019€6925 – €7200€1010
6500023€7675 – €8200€1110

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het strookt met een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Omwille van de zonnepanelencheck Lage Zwaluwe vind je of je dak geschikt is voor montage. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lage Zwaluwe is 3320 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig rond de 10 pv-panelen van 290 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 5 panelen afdoende, voor 1800 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 3000 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3800 kWh zijn dat 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Meer dan de helft van de woningbezitters installeren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Bovendien kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Lage Zwaluwe?

Voor de installatie van PV-panelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In algemene zin is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-lage-zwaluwe

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Lage Zwaluwe vergelijken? Door middel van tips van onze adviseurs heb je in korte tijd een goede aanbieder in de buurt. Tal van monteurs hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen het tarief. Let ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere vraag? Treft het een woning in privé-bezit? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Schets de aard van de woning. Het genre woning (plat & schuin) en de geografische ligging van het dak zijn voor de monteur interessant. Kies vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur geeft jou dan professioneel zonnepanelen advies in Lage Zwaluwe.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Wat we willen weten zijn uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier komen we erachter hoe wij u kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Als laatste verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van deskundigen die actief zijn in de regio. Kijk verder dan de aanbieder met de laagste prijs, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (bijv. ISO certificaat, RoHS certificaat, IEC keurmerk, TÜV keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Maar let op: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn diverse duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan stadions die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, gemiddeld zo’n €20,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Drimmelen.
 • Je participeert in een zonnedeel via initiatieven zoals www.greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Lage Zwaluwe op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Vergeet niet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het over een lokaal zonne-energie project (Made, Drimmelen, Terheijden, Wagenberg, Lage Zwaluwe, Hooge Zwaluwe)? Dan kan jij ook de energiebelasting verrekenen met de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie start (postcodes 4926).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!