Zonnepanelen Etten-Leur kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Etten-Leur? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en fiscaal aantrekkelijk. D.m.v. de zonnepanelen van tegenwoordig wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Gezien de steeds gunstigere prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de interessante salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door zonnepanelenrevolutie.nl bekijk jij samengestelde informatie die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Etten-Leur!

zonnepanelen installateur 4871
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteEtten-Leur
Postcode4871
Netnummer076 (+3176)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energierekening€161,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Etten-Leur juli 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. In sommige gemeentes zijn er speciale regelingen en/of leningen. Via de site www.etten-leur.nl tref je hoe het ervoor staat in de gemeente Etten-Leur. Is er niets over te lezen? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Bovendien is er de keuze voor de handige salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Etten-Leur zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Met behulp van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Etten-Leur
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Etten-Leur zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens verrassend voordelig een krediet kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In dat geval mag men de betaalde BTW van de bestelling indienen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4775), dan is het belastingvoordeel al €1002,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Geen zin in gedoe? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. In de volksmond: salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In die situatie zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en fluctueert tussen de €0,035 en €0,095

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met 6 procent rente. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Ongeveer 800.000 consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen is gebaseerd op het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Etten-Leur schommelen tussen de €4800 en €5600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen staat voor plusminus 2720 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Greenchoice en/of NLE betaal je daarvoor zo’n €612 (prijs juli 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Etten-Leur kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel vind je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118106€3625 – €4250€440
2276013€5050 – €5875€675
3347015€5900 – €6025€725
4396016€6400 – €6725€880
5457020€7050 – €7300€960
6491021€7675 – €8025€1070

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het conformeert aan een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (het liefst focus op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Door de zonnepanelencheck Etten-Leur tref je de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Etten-Leur is 3330 kWh. Hiervoor heb je nodig om en nabij 12 zonnepanelen van 315 wattpiek. Toelichting: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 950 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen toereikend, voor 1800 kWh gaan we uit van 7, voor 2875 kWh gaat het om 11, en voor 3925 kWh gaat het om 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. De meeste mensen maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Verder kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen zijn zeer flexibel. De investering is laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning noodzakelijk in Etten-Leur?

Voor zonnepanelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Meestal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-etten-leur

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Etten-Leur vergelijken? Geholpen door het advies hieronder vind jij vandaag nog een uitstekende leverancier in je postcodegebied. Verscheidene adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de verkoopprijs. Vraag ook om relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Verduidelijk de eigenschappen van de woning. Het type huis (plat + schuin) en de focus-richting van de woning zijn essentieel. Maak vervolgens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman geeft op die manier actueel zonnepanelen advies in Etten-Leur.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn gegevens als: je voor- en achternaam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Hierdoor weten we hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap versturen ze de offertes.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 3-4 dagen volgen er offertes van vakmannen die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de scherpste aanbieder, maar check ook relevante keurmerken (bijv. Recyclage, VDE keurmerk, IEC keurmerk, TÜV keurmerk) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Maar let op: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er bestaan allerlei mooie collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf zo’n €20,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Etten-Leur.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via platforms als Zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen periode (standaard 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Etten-Leur op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Vergeet niet: het gaat alleen om de prijs van stroom, en niet de energiebelasting. Gaat het om een lokaal zonne-energie project (Etten-Leur Midden woongebied, Etten-Leur Midden, Bedrijventerrein Vosdonk, Etten-Leur landelijk gebied, Etten-Leur Noord woongebied, Etten-Leur Noord bedrijventerrein, Etten-Leur Noord verspreide huizen, Etten-Leur Zuid woongebied, Etten-Leur Zuid bedrijventerrein, Etten-Leur Zuid bedrijventerrein Trivium, Etten-Leur Zuid verspreide huizen)? Op dat moment kan jij ook de energiebelasting afhalen van jouw energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 4870, 4871, 4872, 4873, 4874, 4875, 4876, 4877, 4878, 4879).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!