Zonnepanelen Wagenberg kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Wagenberg? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en heb je razendsnel terugverdiend. Middels zonnepanelen gericht op het zuiden wek je zelfstandig duurzame stroom op. Gezien de aantrekkelijke paneel prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de interessante salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Met zonnepanelenrevolutie.nl bekijk je toepasbare informatie aangaande zonnepanelen kopen in Wagenberg!

zonnepanelen installateur 4845
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDrimmelen
Postcode4845
Netnummer076 (+3176)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wagenberg mei 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Bij het energieloket op www.drimmelen.nl check je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Drimmelen. Kom je er niet uit? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Ten derde is er ook een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Drimmelen zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Wagenberg
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Wagenberg bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Deze groene leningen waarmee huizeneigenaren extra goedkoop een duurzaamheidslening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Als dat het geval is kan je de BTW op aankoop en installatie indienen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€4950), dan bedraagt dit al €1039,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit heet ook wel salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. In de volksmond: terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en ligt tussen de €0,055 en €0,08

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een royale 6% spaarrekening. De win is er niet alleen voor het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Ongeveer een half miljoen gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Wagenberg zitten vaak tussen de €4200 en €5900 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen draait uit op grofweg 3050 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie of Qurrent betaal je al snel €686,25 (prijs mei 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Wagenberg kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hierna bekijk jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
121007€3400 – €4425€380
2303013€5150 – €5600€575
3330014€5900 – €6175€850
4383018€6300 – €6600€950
5443019€7075 – €7200€1020
6492023€7425 – €7825€1100

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het conformeert aan een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een degelijke dakconstructie. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Met hulp van de zonnepanelencheck Wagenberg tref jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wagenberg bedraagt 3320 kWh. Dit kan je zelf genereren met om en nabij 11 pv-panelen van 290 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 875 kWh zijn 5 panelen toereikend, voor 1875 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2850 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3825 kWh zijn dat 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. Bijna alle consumenten bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Verder kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De kosten zijn lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Wagenberg?

Tijdens de montage van PV-panelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Vaak is het verplicht een vergunning in te dienen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wagenberg

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Goede zonnepanelen bedrijven in Wagenberg vergelijken? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs zoek je vandaag nog een uitmuntende installateur in de buurt. Tal van aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de kosten. Check ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Specificeer zo specifiek mogelijk het huis. Het type woning (plat & schuin) en de oriëntatie van het huis zijn voor de monteur interessant. Maak tevens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist geeft jou dan relevant zonnepanelen advies in Wagenberg.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Op die manier is het helder hoe we met jou in contact kunnen komen als er iets niet helemaal duidelijk is. Bij de laatste stap verstrekken zij de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen uit uw regio. Focus niet uitsluitend op de aanbieder met de laagste prijs, maar vraag ook om kleine lettertjes/certificaten (bijv. Recyclage, IEC keurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien meerdere mooie collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere scholen die grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf €30,00 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Drimmelen.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via platforms als www.zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de overeengekomen periode (15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Wagenberg op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Concreet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft dit stroom van panelen in de buurt (Made, Drimmelen, Terheijden, Wagenberg, Lage Zwaluwe, Hooge Zwaluwe)? In dat geval kan jij ook de stroom-belasting in mindering brengen op de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 4845).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!