Zonnepanelen Bilthoven kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Bilthoven? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en winstgevend. Aan de hand van de nieuwste zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Als gevolg van de steeds gunstigere prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de toe te passen salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Met onze tool doorzoek jij uitgebreide toelichtingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Bilthoven!

zonnepanelen installateur 3721
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • BTW terugvragen.

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Bilt
Postcode3721
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Bilthoven april 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Een aantal gemeenten hanteren wel duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door gebruik te maken van www.debilt.nl tref je hoe het ervoor staat in de gemeente De Bilt. Is de informatie niet te vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Ook is er ook een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente De Bilt kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Met de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Bilthoven
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Bilthoven zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Deze groene leningen waardoor huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een speciale lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wanneer je in die categorie valt kan men de aankoop BTW indienen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€4700), dan is het belastingvoordeel al €987. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). We spreken dan over salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Wat dat betreft is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en komt vaak uit tussen de €0,06 en €0,095

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 4 procent rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Pakweg een half miljoen woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Bilthoven variëren tussen de €4700 en €6500 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat voor pakweg 2760 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Energiedirect en Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €621 (vergoeding april 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Bilthoven kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht tref jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118906€3650 – €4275€430
2272013€5300 – €5700€500
3351016€6100 – €6250€725
4397016€6375 – €6700€920
5466019€7025 – €7250€970
6516023€7600 – €7900€1090

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Door de zonnepanelencheck Bilthoven ontdek je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bilthoven bedraagt 3240 kWh. Je hebt dus nodig zo’n 12 panelen van 320 wattpiek. Let op: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen toereikend, voor 1950 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2800 kWh gaat het om 11, en voor 3800 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is gelijkwaardig. De gemiddelde huizenbezitters kopen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Eveneens vinden we dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De prijs ligt lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Bilthoven?

Voor het leggen van PV-panelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In algemene zin is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-bilthoven

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Bilthoven vergelijken? Middels het advies hieronder kies jij in enkele stappen een uitmuntende vakman in je postcodegebied. Veel aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan de prijs. Check ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Schets expliciet jouw woning. De woning-categorie (plat of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn goede voorbeelden. Kies daarna een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur verschaft dan namelijk geschikt zonnepanelen advies in Bilthoven.

 4. Overige gegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. We vragen om uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Op die manier komen wij erachter hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Daaropvolgend zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installatiebedrijven uit de regio. Beperk je niet alleen tot de aantrekkelijkste prijs, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (bijv. IEC keurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk, Recyclage) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen verschillende interessante collectieve zonnepanelen projecten. Met name verenigingen die een stuk van het dak willen volleggen met zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf +/- €40,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente De Bilt.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via bijvoorbeeld Zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Wanneer het contract eindigd (10 tot 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Bilthoven op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Utrecht
Een speciaal zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het levert ook euro’s op. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Belangrijk: dit is uitsluitend de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Spreken we over een regionaal project (De Bilt, Bilthoven-Zuid, Bilthoven-Noord, Hollandsche Rading, Maartensdijk, Groenekan, Achttienhoven-Westbroek)? Wat dat betreft kan jij ook de energiebelasting in mindering brengen op de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 3720, 3721, 3722, 3723).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!