Zonnepanelen Maartensdijk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Maartensdijk? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en goed voor de portemonnee. Door zonnepanelen op jouw woning wek je zelf energie op uit de zon. Dankzij de aantrekkelijke paneel prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de interessante salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is mijn woning hiervoor geschikt? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Aan de hand van deze website tref je accurate gegevens die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Maartensdijk!

zonnepanelen installateur 3738
 • Makkelijk geld besparen.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • BTW terugvragen.

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Bilt
Postcode3738
Netnummer0346 (+31346)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Maartensdijk juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is in 2013 volledig afgeschaft. Verscheidene gemeentes werken met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Middels de energie info op www.debilt.nl doorzoek je wat er precies mogelijk is in de gemeente De Bilt. Kan je hier niets over vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit levert al snel honderden euro’s op. Ten derde mag je ook gebruik maken van de handige salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente De Bilt zijn er een aantal opties.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Met de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Maartensdijk
Direct zonnepanelen bestellen? In Maartensdijk zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren met een lage rente een groene lening kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Dan kan men de betaalde BTW van de aankoop terugkrijgen. Hierop zit 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4800), dan is het voordeel al €1008. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. In ruil ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In dat geval biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde stroom. We spreken dan over een terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en ligt tussen de €0,05 en €0,10

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met een 5% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het klimaat, echter ook op financieel vlak. Pakweg 600.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen hangt af van het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Maartensdijk liggen tussen de €5400 en €5700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen resulteert in pakweg 2800 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Budget Energie of Qurrent betaal je daarvoor zo’n €630 (prijspeil juni 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Maartensdijk kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder doorzoek jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118907€3575 – €4250€390
2305013€5125 – €5775€500
3331015€6000 – €6025€725
4403016€6400 – €6750€930
5445020€7100 – €7250€1020
6480023€7600 – €7875€1100

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak met een goede constructie. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Gezien de zonnepanelencheck Maartensdijk tref jij de geschiktheid van je dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Maartensdijk bedraagt 3240 kWh. Dit kan je zelf genereren met omstreeks 12 panelen van 300 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Houd ook rekening met verbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 zonnepanelen voldoende, voor 1825 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2900 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3875 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is vrijwel hetzelfde. Veel mensen kopen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Bovendien onderscheiden we dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen zijn zeer flexibel. De prijs is erg gunstig, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Hoe zit het met een vergunning in Maartensdijk?

Voor het laten leggen van PV-panelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In algemene zin is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-maartensdijk

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Maartensdijk vergelijken? Middels onze stappenplan tref jij vandaag nog een betrouwbare leverancier in de regio. Het merendeel van de specialisten hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de aanschafprijzen. Kijk goed naar kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Probeer in detail te treden.

 3. Wat zijn je wensen?

  Detailleer zo concreet mogelijk de woning. Het soort woning (schuin of plat) en de ligging van het huis zijn relevant. Selecteer daarna de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur geeft dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Maartensdijk.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Denk dan aan: voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en een e-mailadres. Op die manier komen we erachter hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Nadien verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  In 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen uit de omgeving. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste aanbieder, maar bekijk ook de benodigde certificaten (zoals bijv. Recyclage, RoHS certificaat, CE-keurmerk, ISO certificaat) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er bestaan nogal wat duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere bedrijven die grond of een dak willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf plusminus €22,50 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente De Bilt.
 • Je participeert in een zonnedeel via portalen zoals Duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Na het verstrijken van de periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Maartensdijk op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Utrecht
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Concreet: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het over een regionaal project (De Bilt, Bilthoven-Zuid, Bilthoven-Noord, Hollandsche Rading, Maartensdijk, Groenekan, Achttienhoven-Westbroek)? Op dat moment mag je ook de belasting op stroom afhalen van jouw energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 3738).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!