Zonnepanelen Hollandsche Rading kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Hollandsche Rading? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en je kunt er geld mee verdienen. Met het zonnepanelen-systeem wek je zelf schone energie op. Door o.a. dalende kosten, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de interessante salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Hoe zit het met kosten en het rendement? Middels onze vergelijker lees je toepasbare tips die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Hollandsche Rading!

zonnepanelen installateur 3739
 • Makkelijk geld besparen.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Bilt
Postcode3739
Netnummer035 (+3135)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hollandsche Rading april 2024

De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. In sommige gemeentes zijn er duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door te surfen naar www.debilt.nl ontdek je wat de regels zijn in de gemeente De Bilt. Onduidelijke informatie? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit scheelt je zo €800,00. Daarbij is er de keuze voor de prima salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente De Bilt kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Middels de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Hollandsche Rading
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Hollandsche Rading kan je een beroep doen op o.a. de GreenLoans lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren tegen een lage rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt kan men de aankoop BTW terugkrijgen. Het BTW percentage is 21%. Ga je voor een set met 10 panelen (€4825), dan is jouw winst al €1013,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Het gaat dan om salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Wat dat betreft biedt de energieleverancier een lager tarief voor de overproductie. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en zit vaak tussen de €0,055 en €0,09

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met 4 procent rente. De win is er niet alleen voor onze planeet, echter ook op financieel vlak. Pakweg 600.000 gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Hollandsche Rading fluctueren tussen de €4000 en €6900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een set met 10 panelen draait uit op zo’n 2810 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Energiedirect of NLE betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €632,25 (onkosten april 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Hollandsche Rading is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel lees je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120507€3600 – €4200€410
2296012€5250 – €5900€675
3349015€5950 – €6025€700
4386016€6325 – €6700€900
5434020€7075 – €7175€1020
6488023€7675 – €8175€1060

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Met hulp van de zonnepanelencheck Hollandsche Rading vind je of jouw dak geschikt is. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hollandsche Rading bedraagt 3240 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 12 panelen van 290 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen genoeg, voor 1825 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2975 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3900 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. Meer dan de helft van de woningbezitters maken een keuze voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Mede vind je dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De prijs ligt lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Hollandsche Rading?

Voor het leggen van zonnepanelen op uw woning is geen vergunning nodig. Uitzonderingen zijn historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaliter moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hollandsche-rading

Installateur zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Hollandsche Rading vergelijken? Door middel van de uitleg die hierna komt tref jij in korte tijd een betrouwbare vakman in jouw streek. Verscheidene specialisten bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de kosten. Check ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over een woning in privé-bezit? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Definieer zo specifiek mogelijk het huis. Het genre woning (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn voor de monteur interessant. Selecteer tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert geeft op die manier toepasbaar zonnepanelen advies in Hollandsche Rading.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn je voor- en achternaam, telefoonnummer en een e-mailadres. Op die manier is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste verzenden zij de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar vraag ook om relevante keurmerken (zoals bijv. VDE keurmerk, ISO certificaat, Recyclage, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en zijn panelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Maar let op: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn allerlei mooie collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld ondernemingen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf zo’n €15,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente De Bilt.
 • Je participeert in een zonnedeel via onder andere ZonnepanelenDelen. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de overeengekomen periode (meestal 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Hollandsche Rading op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Utrecht
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Belangrijk: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en dus niet de belasting op stroom. Is het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (De Bilt, Bilthoven-Zuid, Bilthoven-Noord, Hollandsche Rading, Maartensdijk, Groenekan, Achttienhoven-Westbroek)? Als dat het geval is kan jij ook de energiebelasting verrekenen met de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). De regel is dat je samen met anderen een speciale coöperatie opstart (postcodes 3739).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!