Zonnepanelen Zeist kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Zeist? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en fiscaal aantrekkelijk. Met de zonnepanelen van tegenwoordig wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Gezien de steeds gunstigere prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toe te passen salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het overal mogelijk? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Via de zonnepanelen-vergelijker tref jij handige details m.b.t. zonnepanelen kopen in Zeist!

zonnepanelen installateur 3701
 • Lagere maandlasten.
 • Milieubewuste keuze.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieUtrecht
GemeenteZeist
Postcode3701
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zeist april 2024

De landelijke subsidiepot is in 2013 volledig afgeschaft. Een aantal gemeenten hanteren wel subsidieregelingen en speciale groene leningen. Bij het energieloket op www.zeist.nl tref je wat de regels zijn in de gemeente Zeist. Kan je hier niets over vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Mede kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Tevens is er ook een royale salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Zeist is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Op basis van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Zeist
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Zeist bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een groene lening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Als dat het geval is mag men de BTW van de aankoop terugvragen. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5600), dan bedraagt dit al €1176. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je de reguliere stroomprijs. We spreken dan over salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Wat dat betreft biedt de energieleverancier een lager tarief voor de extra teruggeleverde stroom. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en varieert tussen de €0,055 en €0,08

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Meer dan 700.000 woningen hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type/merk, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe betaalbaarder het wordt. Dit komt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Zeist fluctueren tussen de €5100 en €5900, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen mondt uit in plusminus 2880 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Budget Energie en/of Qurrent betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €648 (onkosten april 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Zeist bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna bekijk je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117408€3475 – €4200€390
2273013€5100 – €5850€575
3339016€5900 – €6250€725
4402017€6450 – €6675€950
5461020€7025 – €7150€1020
6511023€7700 – €7875€1110

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het overeenstemt met een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat de panelen kan dragen. Verder is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Met hulp van de zonnepanelencheck Zeist ontdek jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zeist bedraagt 3020 kWh. Dat staat gelijk aan rond de 11 pv-panelen van 280 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 pv-panelen gewenst, voor 1875 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2900 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3800 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. Meer dan 50% van de investeerders installeren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evenzeer kan men gaan voor dunne-film panelen. Deze zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Zeist?

Voor het plaatsen van panelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In de regel is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zeist

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Zeist vergelijken? Door tips van onze adviseurs vergelijk je in korte tijd een deskundige aanbieder in jouw omgeving. Sommige bedrijven beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijzen. Let ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Praten we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Omschrijf expliciet het huis. Het type woning (plat en/of schuin) en de focus-richting van het huis zijn van groot belang. Kies tevens een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert geeft jou dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Zeist.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Van belang zijn voorletter + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Dan komen we erachter op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  In 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van installateurs uit de omgeving. Er is meer dan alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar kijk goed naar eventuele keurmerken (denk aan CE-keurmerk, TÜV keurmerk, VDE keurmerk, Recyclage) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We kennen meerdere prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn gymzalen die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, gemiddeld zo’n €25,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Zeist.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via initiatieven zoals ZonnepanelenDelen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na het verstrijken van de periode (15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Zeist op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Utrecht
Een speciaal zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het bespaart je ook geld. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Let op: het gaat alleen om de prijs van stroom, en dus niet de belasting op stroom. Betreft dit een project in je eigen buurt (Centrum Zeist, Zeist-Noord, Zeist-West, Zeist-Oost, Zeister Bos en omgeving, Huis Ter Heide, Bosch en Duin)? Wat dat betreft mag je ook de belasting op stroom afhalen van jouw energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie begint (postcodes 3700, 3701, 3702, 3703, 3704, 3705, 3706, 3707, 3708, 3709).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente