Zonnepanelen Westbroek kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Westbroek? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en fiscaal aantrekkelijk. Op basis van de investering in zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Vanwege de steeds gunstigere prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de saldering / teruglevering (vergoeding) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Geholpen door deze website bekijk je uitgebreide details die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Westbroek!

zonnepanelen installateur 3615
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Bilt
Postcode3615
Netnummer0346 (+31346)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Westbroek juni 2024

De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Regelmatig hebben gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via hun online portaal www.debilt.nl check jij welke regelingen er zijn in de gemeente De Bilt. Kan je hier niets over vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit kan oplopen tot wel €700,00. Als laatste is er nog een handige salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente De Bilt zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Met behulp van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Westbroek
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Westbroek zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren met een lage rente een speciale lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wanneer je in die categorie valt kan men de betaalde BTW van de aankoop indienen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5650), dan bedraagt dit al €1186,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot lever je terug aan het energienet. Daarvoor krijg jedezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. We spreken dan over salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In die situatie ontvang je een lagere vergoedingvoor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en vinden we terug tussen de €0,045 en €0,095

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met 5 procent rente. De win is er niet alleen voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Al ruim 500.000 huizen hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen is gebaseerd op het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Westbroek liggen tussen om en nabij de €5100 en €6600 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en rendement
Een bestelling met bijv. 10 panelen mondt uit in circa 3020 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Eneco en/of Vandebron betaal je daarvoor zo’n €679,5 (onkosten juni 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Westbroek bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel tref jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117208€3650 – €4475€430
2291011€5250 – €5650€600
3323015€5925 – €6200€725
4420018€6400 – €6600€950
5448020€7100 – €7225€960
6505022€7475 – €7825€1050

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het schikt naar een aantal eisen: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Bovendien is een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Door de zonnepanelencheck Westbroek zie je of je dak geschikt is voor montage. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Westbroek bedraagt 3240 kWh. Dit kan je zelf opwekken met circa 12 panelen van 295 wattpiek. Belangrijk: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen voldoende, voor 1850 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2850 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3875 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de investeerders bestellen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evenzeer kun je kiezen voor dunne-film panelen. Deze panelen zijn breed inzetbaar. De kosten zijn lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Westbroek?

Voor de installatie van zonnepanelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Dikwijls moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-westbroek

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Westbroek vergelijken? D.m.v. onze stappenplan kies je in een zeer korte periode een deskundige vakman in jouw streek. Veel bedrijven bieden een kleine showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijzen. Wees scherp op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere vraag? Betreft het een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Specificeer expliciet het huis. Het genre huis (schuin & plat) en de geografische ligging van het huis zijn van groot belang. Maak tevens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur geeft jou dan toepasbaar zonnepanelen advies in Westbroek.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn gegevens als: uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en het emailadres. Vandaar is het voor ons duidelijk hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Als laatste verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijk offertes

  In 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven die goed staan aangeschreven. Beperk je niet alleen tot de laagste offerte, maar vraag ook om certificaten en keurmerken (bijv. Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, CE-keurmerk) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Maar let op: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er ontwikkelen allerlei duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor organisaties die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf +/- €30,00 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente De Bilt.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via initiatieven zoals Zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Na het verstrijken van de periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Westbroek op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Utrecht
Een zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Let op: het gaat alleen om de prijs van stroom, en niet de energiebelasting. Is dit een regionaal project (De Bilt, Bilthoven-Zuid, Bilthoven-Noord, Hollandsche Rading, Maartensdijk, Groenekan, Achttienhoven-Westbroek)? In dat geval kan jij ook de stroom-belasting verrekenen met de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 3615).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!