Zonnepanelen Groenekan kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Groenekan? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en besparen je geld. D.m.v. zonnepanelen bij je huis wek je je eigen zonne-energie op. Omwille van gunstigere prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toe te passen salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Via deze pagina check jij bruikbare toelichtingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Groenekan!

zonnepanelen installateur 3737
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Bilt
Postcode3737
Netnummer0346 (+31346)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Groenekan juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. Een aantal gemeenten hanteren wel subsidieregelingen en speciale groene leningen. Bij het energieloket op www.debilt.nl lees je wat er precies mogelijk is in de gemeente De Bilt. Kom je er niet uit? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Op die manier bespaar je zo €800,00. Bovendien onderscheiden we de handige salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente De Bilt zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Geholpen door de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Groenekan
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Groenekan kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor gezinnen tegen een aantrekkelijke rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wat dat betreft mag men de betaalde BTW van de bestelling indienen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4775), dan profiteer je al van een korting van €1002,75. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dat het geval is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,045 en €0,10

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 4% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Plusminus 600.000 huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Groenekan komen doorgaans uit tussen de €4400 en €6400, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen genereert om en nabij 2790 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Energiedirect en Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €627,75 (prijspeil juni 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Groenekan kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder bekijk je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118706€3400 – €4325€420
2286013€5125 – €5650€625
3355014€6100 – €6225€700
4386016€6525 – €6675€950
5458019€7000 – €7150€1030
6509022€7550 – €8150€1110

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Groenekan achterhaal jij de geschiktheid van je dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Groenekan is 3240 kWh. Hiervoor zijn benodigd pakweg 11 panelen van 320 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 5 zonnepanelen afdoende, voor 1875 kWh gaat het om 7, voor 2850 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3925 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Zijn er verschillende type panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de huizenbezitters prefereren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Eveneens vind je dunne-film panelen. Dit type PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Groenekan?

Voor het leggen van zonnepanelen op uw dak is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Doorgaans is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-groenekan

Een zonnepanelen-installateur vinden

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Groenekan vergelijken? D.m.v. de uitleg die hierna komt vergelijk jij vandaag nog een uitstekende monteur in jouw streek. Verscheidene bedrijven bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot de prijs. Check ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het een particuliere of zakelijke aanvraag? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Specificeer zo specifiek mogelijk de woning. De huis-categorie (plat of schuin) en de focus-richting van het huis zijn relevant. Maak tevens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De installateur geeft jou dan erkend zonnepanelen advies in Groenekan.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Je kunt denken aan je voor- en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Daardoor weten wij hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van installatiebedrijven die actief zijn in de regio. Let niet alleen op de goedkoopste prijzen, maar houd ook rekening met certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, TÜV keurmerk) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan diverse duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan gymzalen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, gemiddeld zo’n €35,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente De Bilt.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via bijvoorbeeld www.zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met buren zonnepanelen laten plaatsen in Groenekan op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Utrecht
Een zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het levert ook geld op. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Goed om te weten: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (De Bilt, Bilthoven-Zuid, Bilthoven-Noord, Hollandsche Rading, Maartensdijk, Groenekan, Achttienhoven-Westbroek)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de energiebelasting in mindering brengen op de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Uitgangspunt is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 3737).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!