Zonnepanelen Bunnik kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Bunnik? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en je kunt er geld mee verdienen. Met de investering in zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Dankzij de dalende inkoopprijs, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) zijn zonnepanelen enorm populair. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door onze vergelijker ontdek jij accurate info aangaande zonnepanelen kopen in Bunnik!

zonnepanelen installateur 3704
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Duurzame investering.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieUtrecht
GemeenteBunnik
Postcode3704
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Bunnik juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. Verscheidene gemeentes werken met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de site www.bunnik.nl vind jij welke regelingen er zijn in de gemeente Bunnik. Is de informatie niet te vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit levert al snel honderden euro’s op. Tevens noemen we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Bunnik is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Bunnik
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Bunnik kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waardoor consumenten tegen een lage rente een speciaal type lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wanneer je in die categorie valt kan men de betaalde BTW van de aankoop terugkrijgen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5025), dan is het voordeel al €1055,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Daarvoor krijg jeeen vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. In de volksmond: salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en ligt tussen de €0,055 en €0,095

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het milieu, echter ook op financieel vlak. Zo’n 800.000 huizen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen kan men berekenen met het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (juni 2024) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Bunnik fluctueren tussen de €4200 en €6700, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen staat voor circa 3060 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Eneco en Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €688,5 (kosten juni 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Bunnik kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel check jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118808€3575 – €4250€430
2291013€5125 – €5675€575
3323015€6000 – €6125€750
4409016€6475 – €6825€890
5430020€7100 – €7175€970
6499022€7625 – €7975€1110

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal eisen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Bunnik bekijk je of je dak geschikt is voor montage. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bunnik bedraagt 3130 kWh. Dit kan je zelf opwekken met rond de 11 panelen van 280 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Denk ook eens na over veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 825 kWh zijn 4 zonnepanelen passend, voor 1800 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2825 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3900 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. Veel woningbezitters geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Bovendien bestaan er dunne-film PV-panelen. Deze panelen hebben een fraai uiterlijk. De investering is laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Bunnik?

Voor het laten plaatsen van panelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Vaak is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-bunnik

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Bunnik vergelijken? Met het advies hieronder tref je moeiteloos een uitstekende installateur in je postcoderoos. De meeste installateurs bieden een kleine showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de installatiekosten. Check ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Schets de eigenschappen van de woning. Het soort woning (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn hierin van enorm belang. Selecteer ook een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. Het installatiebedrijf geeft dan relevant zonnepanelen advies in Bunnik.

 4. Overige gegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het betreft je voor- en achternaam, het 06-nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor weten we hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Daaropvolgend versturen ze de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan de beste aanschafprijs, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn IEC keurmerk, CE-keurmerk, Recyclage, ISO certificaat) en klantervaringen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan verschillende prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan bedrijven die hun dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, vanaf plusminus €25,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Bunnik.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via concepten als www.zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen looptijd (standaard 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Bunnik op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Utrecht
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Goed om te weten: het gaat alleen om de prijs van stroom, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft dit een project in je eigen buurt (Bunnik, Odijk, Werkhoven)? Op dat moment mag je ook de belasting op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je samen met anderen een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 3703, 3704, 3980, 3981).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente