Zonnepanelen Beers kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Beers? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en fiscaal aantrekkelijk. Dankzij de investering in zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Door de dalende verkoopprijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en salderingsregeling (teruglevering) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Gebruikmakend van zonnepanelenrevolutie.nl doorzoek jij waardevolle adviezen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Beers!

zonnepanelen installateur 5437
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Los van de energieleverancier.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCuijk
Postcode5437
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Beers mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Een aantal gemeenten hanteren wel subsidieregelingen en speciale groene leningen. Middels de energie info op www.cuijk.nl check je welke regelingen er zijn in de gemeente Cuijk. Onduidelijke informatie? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook kan men de BTW terugvragen over de factuur. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Voorts mag je ook gebruik maken van de royale salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Cuijk zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Geholpen door de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Beers
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Beers kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waarmee consumenten erg goedkoop een groene lening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Op dat moment kan je de betaalde BTW van de aankoop terugkrijgen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5300), dan is jouw winst al €1113. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor deze elektriciteit ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. We spreken dan over salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de extra teruggeleverde stroom. Het gaat dan om de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en zit vaak tussen de €0,05 en €0,09

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Meer dan 600.000 consumenten kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten (mei 2024) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Beers fluctueren tussen de €5000 en €5600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een set bestaande uit 10 pv-panelen wekt op zo’n 3020 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Budget Energie of Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €679,5 (vergoeding mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Beers is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hierna doorzoek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118507€3600 – €4250€410
2297013€5300 – €5600€550
3358016€6025 – €6150€775
4420017€6350 – €6725€900
5467019€7000 – €7225€1030
6485022€7600 – €8125€1060

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het klopt met een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Vanwege de zonnepanelencheck Beers achterhaal je of uw dak in aanmerking komt. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Beers bedraagt 3220 kWh. Dat staat gelijk aan rond de 12 zonnepanelen van 300 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen genoeg, voor 1975 kWh moet je rekenen op 8, voor 2875 kWh gaat het om 12, en voor 3800 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Bijna alle consumenten bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Tevens zijn er dunne-film panelen. Dit type panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Hoe zit het met een vergunning in Beers?

Voor het plaatsen van panelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Uitzonderingen zijn dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Vaak is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-beers

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Beers vergelijken? D.m.v. het onderstaande stappenplan kies je in een zeer korte periode een goede leverancier in de regio. Veel specialisten bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de prijs. Let ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het een particuliere woning of huurwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Omschrijf duidelijk de woning. Het genre dak (plat of schuin) en de focus-richting van de woning zijn belangrijke onderdelen. Selecteer ook een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. Het installatiebedrijf geeft jou dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Beers.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het gaat hier om je voor- en achternaam, het 06-nummer, en het mailadres. Hierdoor weten wij hoe wij u kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Vervolgens versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na uiterlijk een week volgen er offertes van installatiebedrijven die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar houd ook rekening met certificering (voorbeelden zijn RoHS certificaat, CE-keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen verschillende mooie collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor stadions die hun dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, vanaf ongeveer €25,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Cuijk.
 • Je neemt een “zonnedeel” bij bedrijven als www.zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de looptijd (standaard 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Beers op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een speciaal zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Goed om te weten: Het betreft enkel de kale stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Is dit een lokaal zonne-energie project (Cuijk, Vianen, Sint Agatha, Katwijk, Haps, Beers, Linden)? Op dat moment kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). De eis is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 5437).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!