Zonnepanelen Katwijk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Katwijk? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en winstgevend. Door zonnepanelen op jouw woning wek je in eigen beheer groene stroom op. Gezien de hogere wattpiek per zonnepaneel, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toe te passen salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Met zonnepanelenrevolutie.nl vind je uitgebreide aanbevelingen aangaande zonnepanelen kopen in Katwijk!

zonnepanelen installateur 5433
 • Een kleiner energiecontract.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • BTW terugvragen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCuijk
Postcode5433
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Katwijk juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Wel bestaan er gemeentes met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Bij het energieloket op www.cuijk.nl check jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Cuijk. Kom je er niet uit? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Ten derde is er ook een royale salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Cuijk kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door middel van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Katwijk
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Katwijk kan je een beroep doen op o.a. de GreenLoans lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huishoudens zonder hoge lasten een lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wanneer je in die categorie valt mag men de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Neem je een complete set met 10 panelen (€5225), dan loopt dit al op tot €1097,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, lever je terug aan het energienet. Hiervoor krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit basisprincipe heet salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Wat dat betreft ontvang je een lagere vergoedingvoor de extra teruggeleverde stroom. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en schommelt tussen de €0,04 en €0,10

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Grofweg 600.000 woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Katwijk liggen tussen de €5200 en €5500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een pakket met 10 panelen staat gelijk aan circa pak ‘m beet 2990 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Budget Energie of Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €672,75 (prijspeil juni 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Katwijk bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het volgende overzicht vind jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118107€3525 – €4300€410
2280013€5175 – €5825€500
3348016€6050 – €6250€700
4386016€6450 – €6725€910
5441019€7000 – €7150€1030
6484021€7575 – €7875€1050

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Verder is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Gezien de zonnepanelencheck Katwijk bekijk jij of jouw dak geschikt is. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Katwijk is 3220 kWh. Dit kan je zelf genereren met zo’n 10 pv-panelen van 285 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 5 pv-panelen geschikt, voor 1975 kWh gaan we uit van 7, voor 2850 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3825 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de mensen prefereren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Overigens onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen zijn zeer flexibel. De prijs ligt lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Katwijk?

Voor het plaatsen van PV-panelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaliter is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-katwijk

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Katwijk vergelijken? Via onze stappenplan zoek jij zonder problemen een professionele leverancier in je woonplaats. Een aantal specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de aanschafprijzen. Vraag ook om vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Praten we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het een huis in eigen bezit (of huur)? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Beschrijf de karakteristieken van de woning. Het type huis (plat + schuin) en de oriëntatie van het huis zijn essentieel. Maak daarna een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist levert jou dan ook aantrekkelijk zonnepanelen advies in Katwijk.

 4. Vul contactgegevens in

  Vergeet niet jouw contactgegevens. We vragen om uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en het emailadres. Hierdoor komen wij erachter hoe je te bereiken bent voor eventuele vragen. Aansluitend versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs uit de omgeving. Er is meer dan alleen de aantrekkelijkste prijs, maar let ook op de benodigde certificaten (bijv. IEC keurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen vele bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Met name organisaties die hun dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf ongeveer €17,50 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Cuijk.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via initiatieven zoals Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (meestal 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Katwijk op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Zo’n zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het levert ook euro’s op. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Let op: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is dit een lokaal project (Cuijk, Vianen, Sint Agatha, Katwijk, Haps, Beers, Linden)? In dat geval mag men ook belastingen op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). De eis is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 5433).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!