Zonnepanelen Vianen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Vianen? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en heb je razendsnel terugverdiend. Met behulp van zonnepanelen op jouw woning wek je zelfstandig duurzame stroom op. Gezien de dalende prijzen van de panelen, de opties voor BTW teruggave, en de interessante salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door gebruik te maken van deze website lees je actuele details aangaande zonnepanelen kopen in Vianen!

zonnepanelen installateur 5434
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Groene investering.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCuijk
Postcode5434
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Vianen mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. Verscheidene gemeentes werken met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Bij het energieloket op www.cuijk.nl lees je welke regelingen er zijn in de gemeente Cuijk. Kan je het niet vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Op die manier bespaar je zo €900,00. Daarbij mag je ook gebruik maken van de handige salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Cuijk kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Met behulp van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Vianen
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Vianen kan je bijv. gebruik maken van GreenLoans lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huizeneigenaren erg goedkoop een afbetalingsregeling kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Als dat het geval is mag iedereen de BTW van de aankoop terugvragen. Hierop zit 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5250), dan loopt dit al op tot €1102,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Wil je dit niet zelf doen? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terugleveren aan het net. In ruil ontvang je de gehanteerde stroomprijs. De term hiervoor is salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment ontvang je een lagere vergoedingvoor deze extra zonnestroom. In de volksmond: terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en fluctueert tussen de €0,05 en €0,085

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Grofweg 600.000 huishoudens kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen hangt af van het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Vianen variëren tussen de €5000 en €6600 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een set met 10 panelen staat voor pak ‘m beet 3000 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Greenchoice en/of NLE betaal je voor dit stukje stroom wel €675 (kosten mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Vianen is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder tref je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119108€3625 – €4300€410
2293013€5125 – €5800€525
3346015€6000 – €6150€850
4404017€6450 – €6700€930
5464020€6975 – €7300€990
6509021€7500 – €7875€1050

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal regels: genoeg ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Gezien de zonnepanelencheck Vianen check jij de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vianen is 3220 kWh. Dat staat gelijk aan omstreeks 11 panelen van 300 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 5 panelen genoeg, voor 1850 kWh gaat het om 7, voor 2825 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3825 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. De gemiddelde bewoners verkiezen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Overigens vind je dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen zijn breed inzetbaar. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in Vianen?

Voor het leggen van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Gewoonlijk is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-vianen

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Vianen vergelijken? Met behulp van onderstaande tips zoek jij snel en eenvoudig een professionele aanbieder in je postcodegebied. Het merendeel van de installateurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op de offerteprijs. Houd ook rekening met certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Betreft het een huurhuis of koopwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Project beschrijven

  Omschrijf de karakteristieken van de woning. Het type woning (plat of schuin) en de ligging van het dak zijn goede voorbeelden. Kies tevens een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. Het installatiebedrijf geeft op die manier toepasbaar zonnepanelen advies in Vianen.

 4. Overige gegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het betreft je voor- en achternaam, tel. nr. en een e-mailadres. Hierdoor komen we erachter hoe we met jou in contact kunnen komen als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend zenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van adviseurs uit de buurt. Kijk verder dan de goedkoopste aanbieder, maar vraag ook om relevante keurmerken (zoals bijv. RoHS certificaat, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Maar let op: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien diverse duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor organisaties die hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf ongeveer €22,50 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Cuijk.
 • Je neemt een “zonnedeel” via initiatieven zoals www.duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de overeengekomen periode (standaard 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Vianen op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Vergeet niet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft dit een regionaal project (Cuijk, Vianen, Sint Agatha, Katwijk, Haps, Beers, Linden)? Als dat het geval is kan jij ook de stroom-belasting afhalen van jouw energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). De eis is dat je samen met anderen een energiecoöperatie opricht (postcodes 5434).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!