Zonnepanelen Sint Agatha kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Sint Agatha? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en fiscaal aantrekkelijk. Met behulp van innovatieve zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Door o.a. de steeds gunstigere prijzen, de opties voor BTW teruggave, en de terugleververgoeding (saldering) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Door onze website check jij handige details die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Sint Agatha!

zonnepanelen installateur 5435
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Zet het milieu op 1.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCuijk
Postcode5435
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Sint Agatha mei 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. In sommige gemeentes zijn er een geldpotje voor duurzame investeringen. Via hun online portaal www.cuijk.nl lees jij welke regelingen er zijn in de gemeente Cuijk. Is de informatie niet te vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Daarbij onderscheiden we de prima salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Cuijk kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Met behulp van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Sint Agatha
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Sint Agatha bestaan er mogelijkheden zoals de GreenLoans lening. Deze groene leningen waardoor huishoudens tegen een lage rente een groene lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Dan mag men de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5275), dan is jouw winst al €1107,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terugleveren aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je de reguliere stroomprijs. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval ontvang je een lagere vergoedingvoor dit “extra” deel. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en vinden we terug tussen de €0,055 en €0,095

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met een 6 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Zo’n 600.000 consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Sint Agatha zitten vaak tussen de €5000 en €6400 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa om en nabij 3010 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Eneco en/of Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €677,25 (prijs mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Sint Agatha bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna doorzoek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119908€3700 – €4350€400
2285011€5025 – €5825€675
3343015€6000 – €6050€700
4385017€6300 – €6800€930
5466019€7050 – €7250€1020
6493023€7675 – €8175€1070

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Door o.a. de zonnepanelencheck Sint Agatha vind jij of jouw dak geschikt is. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sint Agatha is 3220 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pakweg 12 zonnepanelen van 325 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 pv-panelen afdoende, voor 1825 kWh moet je rekenen op 7, voor 2950 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3850 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is vrijwel hetzelfde. Veel klanten maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Eveneens bestaan er dunne-film panelen. Deze PV-panelen zijn zeer flexibel. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Hoe zit het met een vergunning in Sint Agatha?

Tijdens de montage van zonnepanelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Doorgaans is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-sint-agatha

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Sint Agatha vergelijken? Dankzij tips van onze adviseurs tref jij in korte tijd een uitstekende aanbieder in de regio. Sommige aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de verkoopprijs. Check ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het een woning in privé-bezit? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Omschrijf de aard van het huis. Het type huis (schuin en/of plat) en de ligging van de woning zijn daarin van belang. Kies tevens de gewenste uitvoerdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De vakman verschaft dan namelijk interessant zonnepanelen advies in Sint Agatha.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het betreft uw voornaam + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar is het helder hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Nadien verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  In een week ontvangt u een of meerdere offertes van experts uit de regio. Let niet alleen op de aantrekkelijkste prijs, maar kijk goed naar eventuele keurmerken (bijv. RoHS certificaat, ISO certificaat, TÜV keurmerk, IEC keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn meerdere interessante collectieve zonnepanelen projecten. Met name bedrijven die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf zo’n €40,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Cuijk.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via initiatieven zoals www.duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de overeengekomen periode (15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Sint Agatha op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het levert ook geld op. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Let op: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Is dit een lokaal zonne-energie project (Cuijk, Vianen, Sint Agatha, Katwijk, Haps, Beers, Linden)? Op dat moment kan jij ook de energiebelasting in mindering brengen op de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 5435).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!