Zonnepanelen Haps kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Haps? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en men kan er flink door besparen. Met behulp van de investering in zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Vanwege de lagere prijs van de panelen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toe te passen salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan iedereen dat zomaar doen? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Dankzij onze website doorzoek jij praktische details over zonnepanelen kopen in Haps!

zonnepanelen installateur 5443
 • Lagere energierekening.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCuijk
Postcode5443
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Haps juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is in 2013 volledig afgeschaft. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Op de energie pagina’s van www.cuijk.nl vind je wat de regels zijn in de gemeente Cuijk. Kom je er niet uit? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Daarbij is er de keuze voor de handige salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Cuijk kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • D.m.v. de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Haps
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Haps zijn er verschillende leningen zoals de SVn Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten heel voordelig een speciale lening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wat dat betreft kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop terugkrijgen. Het BTW percentage is 21%. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5400), dan loopt dit al op tot €1134. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Geen zin in gedoe? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor ontvang jede stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit noemen we salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. In de volksmond: terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en vinden we terug tussen de €0,06 en €0,095

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Plusminus 700.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Haps variëren tussen de €4900 en €6800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een pakket met 10 panelen genereert zo’n 3060 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Energiedirect en Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €688,5 (kosten juni 2024). Met goedkope zonnepanelen in Haps kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf tref jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119408€3525 – €4225€420
2301012€5000 – €5700€600
3333016€6075 – €6125€700
4386017€6500 – €6775€920
5470020€7025 – €7225€1030
6497021€7450 – €7925€1040

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Haps tref jij of jouw dak geschikt is. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Haps is 3220 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 12 pv-panelen van 300 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 1000 kWh zijn 4 zonnepanelen voldoende, voor 1900 kWh zijn dat er circa 8, voor 2825 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 4000 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. De doorsnee klanten maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Overigens zijn er dunne-film PV-panelen. Dit type panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Haps?

Voor PV-panelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In algemene zin is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-haps

Installateur zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Haps vergelijken? Met behulp van tips van onze adviseurs heb je zonder problemen een professionele specialist in jouw omgeving. Veel bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar de verkoopprijs. Wees scherp op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Schets duidelijk het huis. Het type woning (schuin en/of plat) en de geografische ligging van de woning zijn belangrijke onderdelen. Selecteer vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De deskundige geeft jou dan geschikt zonnepanelen advies in Haps.

 4. Contactgegevens verstrekken

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het betreft naam, een (vast) telefoonnummer en een e-mailadres. Dan komen we erachter hoe we contact kunnen opnemen wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens zenden zij de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installatiebedrijven uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar kijk goed naar de benodigde certificaten (voorbeelden zijn Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat) en verhalen van andere klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen nogal wat interessante collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere organisaties die grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf ongeveer €30,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Cuijk.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via platforms als ZonnepanelenDelen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Haps op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Toelichting: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het over een project in je eigen buurt (Cuijk, Vianen, Sint Agatha, Katwijk, Haps, Beers, Linden)? In die situatie kan jij ook de energiebelasting inhouden op de energienota. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 5441, 5443).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!