Zonnepanelen Linden kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Linden? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en hebben een prima rendement. D.m.v. zonnepanelen op je woning wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Door o.a. de dalende inkoopprijs, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Heeft ons huis een geschikt dak? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Aan de hand van onze vergelijker doorzoek jij handige info over zonnepanelen kopen in Linden!

zonnepanelen installateur 5439
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCuijk
Postcode5439
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Linden februari 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is al enige jaren uitgefaseerd. In diverse gemeentes vind je regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de website www.cuijk.nl bekijk jij de spelregels in de gemeente Cuijk. Is de informatie niet te vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Tevens onderscheiden we de royale salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Cuijk kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Linden
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Linden zijn er verschillende leningen zoals de GreenLoans lening. Deze groene leningen waardoor consumenten extra voordelig een duurzaamheidslening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Op dat moment kan jij de aankoop BTW terugvorderen. Hierop zit 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5350), dan bedraagt dit al €1123,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Vind je dit ingewikkeld? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. We spreken dan over salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In dat geval ontvang je een lagere vergoedingvoor de extra teruggeleverde elektriciteit. Het gaat dan om de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en vinden we terug tussen de €0,035 en €0,105

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met een royale 5% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van het klimaat, echter ook op financieel vlak. Plusminus 750.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met het type/merk, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Linden komen doorgaans uit tussen de €4300 en €6800 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen in genereert ongeveer 3040 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Eneco en Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €684 (prijspeil februari 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Linden bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht doorzoek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119408€3675 – €4450€400
2276013€5050 – €5900€600
3334016€5900 – €6225€875
4400016€6525 – €6675€930
5430020€6925 – €7225€970
6493023€7650 – €8175€1100

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal voorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Wegens de zonnepanelencheck Linden check jij of uw dak in aanmerking komt. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Linden is 3220 kWh. Hiervoor heb je nodig ongeveer 11 pv-panelen van 300 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 950 kWh zijn 4 zonnepanelen voldoende, voor 1925 kWh zijn dat er 8, voor 2825 kWh gaat het om 12, en voor 3975 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. De meeste huizenbezitters installeren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Daarnaast vind je dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen vallen veel minder op. De aanschafkosten liggen lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Linden?

Puur voor panelen op een woning is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Veelal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-linden

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Linden vergelijken? Dankzij de adviezen van onze specialisten vergelijk je binnen enkele minuten een uitstekende leverancier in de buurt. Diverse bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op de kosten. Let ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het een woning in privé-bezit? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdracht omschrijven

  Omschrijf het type huis. Het soort woning (schuin of plat) en de focus-richting van het dak zijn hierin van enorm belang. Kies tevens de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De installateur levert jou dan ook uitstekend zonnepanelen advies in Linden.

 4. Voorkeur voor contact

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn achternaam, voornaam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Zo weten wij hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Aansluitend verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na uiterlijk een week volgt er een transparante offerte van adviseurs uit uw regio. Let niet alleen op de laagste offerte, maar wees scherp op de benodigde certificaten (bijvoorbeeld TÜV keurmerk, Recyclage, ISO certificaat, VDE keurmerk) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! We zien allerlei prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere bedrijven die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf +/- €25,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Cuijk.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via platforms als www.greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Wanneer het contract eindigd (meestal 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Linden op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Zo’n zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar ook financieel is het interessant. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Belangrijk: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en niet de energiebelasting. Is dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Cuijk, Vianen, Sint Agatha, Katwijk, Haps, Beers, Linden)? In dat geval kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 5439).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!