Zonnepanelen Maarheeze kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Maarheeze? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en heb je razendsnel terugverdiend. Door zonnepanelen gericht op het zuiden wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Dankzij de aantrekkelijke paneel prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de terugleververgoeding (saldering) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn woning hiervoor geschikt? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door de zonnepanelen-vergelijker lees jij waardevolle toelichtingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Maarheeze!

zonnepanelen installateur 6026
 • Snelle terugverdientijd.
 • Duurzame investering.
 • Los van de energieleverancier.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCranendonck
Postcode6026
Netnummer0495 (+31495)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Maarheeze mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. In verschillende gemeentes zien we speciale regelingen en/of leningen. Door gebruik te maken van www.cranendonck.nl ontdek je wat de regels zijn in de gemeente Cranendonck. Kom je er niet uit? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede kan men de BTW terugvragen over de factuur. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Ten derde is er de keuze voor de handige salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Cranendonck kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Dankzij de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Maarheeze
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Maarheeze kan je aan de slag met o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren zonder hoge lasten een speciaal type lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Dan kan je de BTW op aankoop en installatie indienen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5775), dan is jouw winst al €1212,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Vind je dit ingewikkeld? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. De term hiervoor is salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Wat dat betreft zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de extra teruggeleverde stroom. We spreken dan over een terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en zit vaak tussen de €0,045 en €0,085

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Ongeveer 700.000 gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Maarheeze zitten vaak tussen de €5100 en €6000, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen resulteert in circa 3040 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Energiedirect of Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €684 (prijs mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Maarheeze kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder lees je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119107€3575 – €4350€380
2276012€5300 – €5850€675
3360015€6100 – €6025€775
4403018€6425 – €6725€900
5441020€7100 – €7300€1030
6494022€7550 – €8175€1050

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Mede is een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Maarheeze ontdek je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Maarheeze is 3550 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig omstreeks 12 pv-panelen van 290 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 5 panelen geschikt, voor 1950 kWh zijn dat er circa 7, voor 2800 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3850 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. Meer dan de helft van de mensen prefereren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evengoed zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Moet ik een vergunning aanvragen in Maarheeze?

Voor de installatie van zonnepanelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaal is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-maarheeze

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Maarheeze vergelijken? Via de adviezen van onze specialisten kies je vandaag nog een professionele vakspecialist in jouw omgeving. De meeste adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de verkoopprijs. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Hebben we het over een particuliere woning of huurwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Omschrijf het project

  Detailleer duidelijk de woning. Het soort huis (plat & schuin) en de oriëntatie van het dak zijn zaken die van belang zijn. Selecteer tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist levert jou dan ook toepasbaar zonnepanelen advies in Maarheeze.

 4. Voorkeur voor contact

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn naam, het 06-nummer, en een e-mailadres. Zo is het helder op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Daarna ontvang je de proposities (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van adviseurs die actief zijn in de regio. Er is meer dan alleen de goedkoopste prijzen, maar bekijk ook relevante keurmerken (je kunt denken aan CE-keurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden verscheidene bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor ondernemingen die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, gemiddeld zo’n €35,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Cranendonck.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via initiatieven zoals www.duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Maarheeze op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar ook financieel is het interessant. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Concreet: het gaat alleen om de prijs van stroom, en niet de energiebelasting. Gaat het over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Budel, Schoot, Dorplein, Maarheeze, Soerendonk, Gastel)? Wat dat betreft kan jij ook de energiebelasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). De regel is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 6026).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!