Zonnepanelen Soerendonk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Soerendonk? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en hebben een prima rendement. Met behulp van zonnepanelen op je woning wek je zelf energie op uit de zon. Als gevolg van de aantrekkelijke paneel prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toe te passen salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Kan dit ook op ons dak? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Met behulp van onze tool tref jij handige gegevens die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Soerendonk!

zonnepanelen installateur 6027
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCranendonck
Postcode6027
Netnummer0495 (+31495)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Soerendonk mei 2024

De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. In sommige gemeentes zijn er interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door gebruik te maken van www.cranendonck.nl vind jij wat de regels zijn in de gemeente Cranendonck. Is dit voor jou onduidelijk? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Als laatste is er de keuze voor de prima salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Cranendonck zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Door de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Soerendonk
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Soerendonk kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huishoudens tegen een lage rente een groene lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wanneer je in die categorie valt kan je de BTW op aankoop en installatie terugvragen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5800), dan is jouw winst al €1218. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. De term hiervoor is salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Op dat moment zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en fluctueert tussen de €0,035 en €0,095

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 4% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, maar ook voor de portemonnee! Pakweg een half miljoen gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het model, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (mei 2024) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Soerendonk schommelen tussen de €4000 en €6600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in pak ‘m beet 3050 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Eneco en NLE betaal je al snel €686,25 (prijs mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Soerendonk is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel bekijk je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118906€3650 – €4400€440
2289011€5050 – €5875€650
3350016€5900 – €6100€750
4403016€6525 – €6850€930
5440020€7025 – €7250€970
6510023€7475 – €7875€1080

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal eisen: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Dankzij de zonnepanelencheck Soerendonk check je de geschiktheid van je dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Soerendonk is 3550 kWh. Je hebt dus nodig ongeveer 12 panelen van 300 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 panelen genoeg, voor 1850 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2925 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3875 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. Bijna alle bewoners kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Daarnaast onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Heb ik een vergunning nodig in Soerendonk?

Voor PV-panelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In de regel is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-soerendonk

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Soerendonk vergelijken? Door middel van onze stappenplan vergelijk je vandaag nog een deskundige expert in jouw omgeving. De meeste adviseurs beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijzen. Vraag ook om vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Hebben we het over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Project beschrijven

  Specificeer de aard van de woning. Het genre dak (plat + schuin) en de ligging van de woning zijn hierin van enorm belang. Selecteer vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De vakman biedt zo goedzonnepanelen advies in Soerendonk.

 4. Contactgegevens verstrekken

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Van belang zijn voorletter + achternaam, het 06-nummer, en een e-mailadres. Hierdoor is het helder hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Vervolgens krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen volgen er offertes van installatiebedrijven uit de regio. Kijk niet alleen naar de voordeligste tarieven, maar let ook op kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. IEC keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn verschillende prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld scholen die een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf €25,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Cranendonck.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via onder andere www.greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Soerendonk op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een speciaal zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Disclaimer: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en dus niet de belasting op stroom. Betreft dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Budel, Schoot, Dorplein, Maarheeze, Soerendonk, Gastel)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook stroom-belastingen verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 6027).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!