Zonnepanelen Budel-Dorplein kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Budel-Dorplein? Zonnepanelen zijn duurzaam en heb je razendsnel terugverdiend. Met de investering in zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Omwille van het financieel interessante plaatje, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de terugleververgoeding (saldering) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dit ook op ons dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door middel van deze website bekijk jij uitgebreide adviezen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Budel-Dorplein!

zonnepanelen installateur 6024
 • Lagere maandlasten.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCranendonck
Postcode6024
Netnummer0495 (+31495)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Budel-Dorplein mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. In sommige gemeentes zijn er regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door gebruik te maken van www.cranendonck.nl bekijk je de spelregels in de gemeente Cranendonck. Is er niets over te lezen? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Op die manier bespaar je zo €700,00. Als laatste is er nog een prima salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Cranendonck zijn er een aantal opties.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Budel-Dorplein
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Budel-Dorplein bestaan er mogelijkheden zoals de SVn Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten met een interessante rente een speciaal type lening kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Als dat het geval is kan men de BTW op aankoop en installatie indienen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5750), dan is het belastingvoordeel al €1207,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Vind je dit ingewikkeld? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of lever je terug aan het energienet. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit heet ook wel salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en vinden we terug tussen de €0,035 en €0,095

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor de aarde, echter ook op financieel vlak. Om en nabij 800.000 investeerders wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt bepaald door het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geschatte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Budel-Dorplein liggen tussen om en nabij de €4900 en €6300, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een set met 10 panelen draait uit op grofweg 3030 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Delta en/of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €681,75 (kosten mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Budel-Dorplein kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht vind jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119508€3550 – €4475€440
2290012€5100 – €5900€625
3340015€6025 – €6250€725
4400016€6450 – €6750€950
5456019€7100 – €7250€1020
6511022€7650 – €7950€1070

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het overeenstemt met een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Door o.a. de zonnepanelencheck Budel-Dorplein zie je of je dak geschikt is voor montage. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Budel-Dorplein is 3550 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 10 zonnepanelen van 295 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 925 kWh zijn 5 pv-panelen toereikend, voor 2000 kWh moet je rekenen op 7, voor 2850 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3925 kWh gaat het om 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. De doorsnee investeerders verkiezen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook vind je dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs is erg gunstig, maar het vermogen is ook wat minder.

Moet ik een vergunning aanvragen in Budel-Dorplein?

Voor het leggen van PV-panelen op een woning is een vergunning overbodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Veelal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-budel-dorplein

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Budel-Dorplein vergelijken? Aan de hand van onderstaande tips vind je in een zeer korte periode een erkende expert in de regio. De meeste adviseurs hebben een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de installatiekosten. Bekijk ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uitgangspunt een woning in privé-bezit? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Specificeer de aard van het huis. Het type woning (schuin en/of plat) en de focus-richting van de woning zijn daarin van belang. Selecteer tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman geeft jou dan toepasbaar zonnepanelen advies in Budel-Dorplein.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Wat we willen weten zijn jouw naam (+ achternaam), telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Op basis daarvan weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Daarna krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 5 dagen krijg je persoonlijke offertes van adviseurs die goed staan aangeschreven. Focus niet uitsluitend op de laagste offerte, maar kijk goed naar eventuele keurmerken (denk aan RoHS certificaat, Recyclage, CE-keurmerk, VDE keurmerk) en klantervaringen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Maar let op: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden diverse interessante collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn verenigingen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf +/- €40,00 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Cranendonck.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via bijvoorbeeld Greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de looptijd (15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Budel-Dorplein op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Disclaimer: dit is uitsluitend de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Spreken we over zonnestroom uit de buurt (Budel, Schoot, Dorplein, Maarheeze, Soerendonk, Gastel)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook stroom-belastingen inhouden op de energienota. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). Het is een must dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 6024).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!