Zonnepanelen Budel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Budel? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en besparen je geld. Geholpen door zonnepanelen bij je huis wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Mede door de aantrekkelijke paneel prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toe te passen salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door onze tool bekijk jij veelzijdige aanbevelingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Budel!

zonnepanelen installateur 6021
 • Minder betalen voor stroom.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCranendonck
Postcode6021
Netnummer0495 (+31495)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Budel mei 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. In diverse gemeentes vind je een geldpotje voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van www.cranendonck.nl ontdek jij de spelregels in de gemeente Cranendonck. Is er niets over te lezen? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Tevens onderscheiden we de uitstekende salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Cranendonck kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Budel
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Budel kan je een beroep doen op o.a. de GreenLoans lening. Deze groene leningen waarmee huishoudens extra goedkoop een speciaal type lening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wat dat betreft kan je de BTW op aankoop en installatie aanvragen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5700), dan is jouw winst al €1197. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je de gehanteerde stroomprijs. We noemen het ook wel salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Dan is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de overproductie. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en vinden we terug tussen de €0,035 en €0,095

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit komt niet alleen ten goede van het klimaat, echter ook op financieel vlak. Circa 800.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger de investering. Dit komt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten (mei 2024) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Budel liggen tussen om en nabij de €4000 en €6800, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in pak ‘m beet 3010 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Delta en/of Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €677,25 (tarief mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Budel kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder doorzoek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119608€3550 – €4225€410
2275012€5150 – €5825€650
3355014€5900 – €6225€700
4418016€6525 – €6750€940
5438020€7025 – €7225€1010
6496023€7450 – €8125€1050

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Ook is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Met hulp van de zonnepanelencheck Budel vind jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Budel bedraagt 3550 kWh. Hiervoor zijn benodigd pakweg 11 pv-panelen van 300 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op de toekomstige situatie. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen toereikend, voor 1925 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2850 kWh gaan we uit van 12, en voor 3900 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is nagenoeg gelijk. Veel woningbezitters kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Bovendien vind je dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen vallen veel minder op. De prijs is erg gunstig, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Budel?

Voor het plaatsen van PV-panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaal is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-budel

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Budel vergelijken? Door het onderstaande stappenplan tref jij zonder problemen een betrouwbare specialist in de buurt. Een aantal monteurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de prijzen. Kijk goed naar eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Hebben we het over een huurhuis of koopwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Omschrijf duidelijk de woning. Het soort dak (schuin of plat) en de geografische ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Selecteer daarna een dag en tijdstip voor installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur levert jou dan ook betrouwbaar zonnepanelen advies in Budel.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Je kunt denken aan je voor- en achternaam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Op die manier weten wij hoe we contact kunnen opnemen wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend versturen ze de voorstellen (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen uit uw regio. Kijk niet alleen naar de scherpste aanbieder, maar vraag ook om eventuele keurmerken (bijv. Recyclage, RoHS certificaat, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit is geen issues meer: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We kennen verschillende rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gebouwendie hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, gemiddeld zo’n €15,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Cranendonck.
 • Je participeert in een zonnedeel via initiatieven zoals Duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Budel op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Let op: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft dit stroom van panelen in de buurt (Budel, Schoot, Dorplein, Maarheeze, Soerendonk, Gastel)? Wanneer het in die categorie valt mag men ook belastingen op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). De regel is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie start (postcodes 6020, 6021).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!