Zonnepanelen Gastel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Gastel? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en financieel interessant. Door krachtige zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Door gunstigere prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de terugleververgoeding (saldering) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Via de zonnepanelen-vergelijker lees jij praktische info met betrekking tot zonnepanelen kopen in Gastel!

zonnepanelen installateur 6028
 • Minder betalen voor stroom.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCranendonck
Postcode6028
Netnummer0495 (+31495)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Gastel mei 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Regelmatig hebben gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Bij het energieloket op www.cranendonck.nl vind jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Cranendonck. Is er niets over te lezen? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Tevens onderscheiden we de prima salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Cranendonck kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Door middel van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Gastel
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Gastel kan je aan de slag met o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten zonder hoge lasten een lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wanneer je in die categorie valt mag men de betaalde BTW van de bestelling terugkrijgen. Het gaat hier om 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5825), dan profiteer je al van een korting van €1223,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor krijg jedezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Op dat moment is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor deze extra zonnestroom. We noemen het ook wel terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en zit vaak tussen de €0,045 en €0,09

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Zo’n 750.000 woningeigenaren wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen is gebaseerd op het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper je uit bent. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Gastel liggen tussen de €4200 en €5600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen resulteert in pak ‘m beet 3060 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Budget Energie en Powerpeers betaal je al snel €688,5 (kosten mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Gastel kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hieronder vind je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120207€3475 – €4250€390
2301013€5275 – €5725€675
3345014€5975 – €6200€775
4412018€6350 – €6600€940
5452020€6950 – €7175€1030
6498021€7550 – €8125€1050

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het klopt met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Eveneens is een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Door de zonnepanelencheck Gastel ontdek jij of uw dak in aanmerking komt. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Gastel bedraagt 3550 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 10 pv-panelen van 315 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen genoeg, voor 1850 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2900 kWh gaan we uit van 11, en voor 3875 kWh zijn dat 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. Veel mensen bestellen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Daarnaast bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Gastel?

Tijdens de montage van zonnepanelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Uitzonderingen zijn panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In algemene zin is het verkrijgen van een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-gastel

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Gastel vergelijken? Middels het advies hieronder zoek je vandaag nog een uitmuntende expert in je postcoderoos. Verscheidene monteurs bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op de kosten. Bekijk ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdracht omschrijven

  Specificeer de eigenschappen van het huis. Het type huis (plat en/of schuin) en de focus-richting van de woning zijn goede voorbeelden. Kies daarna een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De deskundige geeft dan actueel zonnepanelen advies in Gastel.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn je voor- en achternaam, het 06-nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor komen wij erachter hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend versturen ze de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een week volgt er een transparante offerte van installateurs die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar het interessantste kostenplaatje, maar vraag ook om certificering (bijvoorbeeld RoHS certificaat, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn allerlei rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere ondernemingen die grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf +/- €22,50 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Cranendonck.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via initiatieven zoals Zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Gastel op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een dergelijk zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Vergeet niet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Is het stroom van panelen in de buurt (Budel, Schoot, Dorplein, Maarheeze, Soerendonk, Gastel)? Dan kan je ook stroom-belastingen aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). De conditie is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 6028).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!