Zonnepanelen Budel-Schoot kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Budel-Schoot? Zonnepanelen zijn duurzaam en besparen je geld. Door middel van innovatieve zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Door o.a. het financieel interessante plaatje, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en salderingsregeling (teruglevering) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Via zonnepanelenrevolutie.nl lees jij uitgebreide raadgeving die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Budel-Schoot!

zonnepanelen installateur 6023
 • Makkelijk geld besparen.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCranendonck
Postcode6023
Netnummer0495 (+31495)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Budel-Schoot mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. Wel bestaan er gemeentes met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Bij het energieloket op www.cranendonck.nl doorzoek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Cranendonck. Kan je het niet vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Tevens mag je ook gebruik maken van de royale salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Cranendonck is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Budel-Schoot
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Budel-Schoot kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waardoor gezinnen tegen een gunstige rente een lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Op dat moment kan men de betaalde BTW van de aankoop indienen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5725), dan profiteer je al van een korting van €1202,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert lever je terug aan het energienet. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Met een duur woord heet dit salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dat het geval is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de overproductie. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en varieert tussen de €0,03 en €0,09

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met een royale 4% spaarrekening. De win is er niet alleen voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Zo’n een half miljoen huishoudens hebben panelen laten installeren.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper het wordt. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De verwachte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Budel-Schoot fluctueren tussen de €5100 en €6100, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en rendement
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert pakweg 3020 kWh stroom. Bij een maatschappij als Budget Energie en/of Powerpeers betaal je daarvoor ongeveer €679,5 (tarieven mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Budel-Schoot bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hieronder doorzoek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118306€3500 – €4500€420
2277011€5250 – €5625€650
3354016€5975 – €6250€750
4386017€6350 – €6800€920
5445020€7025 – €7150€990
6501021€7525 – €7900€1100

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (het zuiden is het efficiëntst), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Verder is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Door de zonnepanelencheck Budel-Schoot ontdek jij de geschiktheid van je dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Budel-Schoot is 3550 kWh. Hiervoor zijn benodigd pakweg 11 zonnepanelen van 295 wattpiek. Disclaimer: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 panelen voldoende, voor 1850 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2925 kWh gaat het om 12, en voor 3850 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. De meeste mensen prefereren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Daarnaast vinden we dunne-film zonnepanelen. Deze panelen zijn zeer flexibel. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Budel-Schoot?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-budel-schoot

Een zonnepanelen-installateur vinden

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Budel-Schoot vergelijken? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs tref je in enkele stappen een professionele vakman in jouw omgeving. Verschillende leveranciers bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je verschillende merken en opties kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de verkoopprijs. Vraag ook om kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke vraag? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdrachtomschrijving

  Definieer het type huis. De woning-categorie (plat of schuin) en de ligging van de woning zijn essentieel. Selecteer daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert verschaft dan namelijk professioneel zonnepanelen advies in Budel-Schoot.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en uw huidige mailadres. Vandaar is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen opnemen als er meer info benodigd is. Daaropvolgend verzenden zij de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  In 4-5 dagen volgen er offertes van experts uit de regio. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste prijzen, maar bekijk ook certificaten en keurmerken (je kunt denken aan CE-keurmerk, TÜV keurmerk, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er bestaan verscheidene bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan verenigingen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf ongeveer €17,50 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Cranendonck.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel bij bedrijven als Duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na het verstrijken van de periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Budel-Schoot op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een speciaal zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het levert ook geld op. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Let op: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is dit zonnestroom uit de buurt (Budel, Schoot, Dorplein, Maarheeze, Soerendonk, Gastel)? Dan kan jij ook de energiebelasting in mindering brengen op de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). De conditie is dat je samen met anderen een speciale coöperatie opstart (postcodes 6023).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!