Zonnepanelen Leuvenheim kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Leuvenheim? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en winstgevend. Dankzij een zonnepanelen-installatie wek je je eigen zonne-energie op. Ten gevolg van het financieel interessante plaatje, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de saldering / teruglevering (vergoeding) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het overal mogelijk? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Met onze website lees jij omvangrijke toelichtingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Leuvenheim!

zonnepanelen installateur 6974
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Milieubewuste keuze.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieGelderland
GemeenteBrummen
Postcode6974
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2980 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Leuvenheim mei 2024

De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Wel bestaan er gemeentes met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door gebruik te maken van www.brummen.nl doorzoek je de spelregels in de gemeente Brummen. Kan je hier niets over vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit levert al snel honderden euro’s op. Ook is er ook een uitstekende salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Brummen is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Aan de hand van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Leuvenheim
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Leuvenheim bestaan er mogelijkheden zoals de GreenLoans lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huizeneigenaren met een interessante rente een lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Dan kan jij de aankoop BTW terugvragen. Het gaat hier om 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5450), dan is jouw winst al €1144,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor deze elektriciteit ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit basisprincipe heet salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dat het geval is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor deze extra zonnestroom. De term hiervoor is de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en ligt tussen de €0,045 en €0,085

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met een 6 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op de aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Zo’n 550.000 investeerders hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie is gebaseerd op de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Leuvenheim liggen tussen om en nabij de €4200 en €6000 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set bestaande uit 10 pv-panelen genereert ongeveer 2980 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect en/of Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €670,5 (vergoeding mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Leuvenheim is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf bekijk jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117507€3675 – €4475€400
2271011€5075 – €5800€500
3322016€6100 – €6050€800
4415017€6550 – €6775€880
5430019€6975 – €7150€960
6516021€7550 – €8025€1100

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Door de zonnepanelencheck Leuvenheim vind jij of jouw dak geschikt is. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Leuvenheim is 2980 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig om en nabij 10 panelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 panelen genoeg, voor 1875 kWh moet je rekenen op 7, voor 2800 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3800 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. Bijna alle investeerders kiezen voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen vallen veel minder op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Leuvenheim?

Voor het plaatsen van panelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaal is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-leuvenheim

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Leuvenheim vergelijken? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan zoek jij zonder problemen een erkende vakspecialist in je postcodegebied. Diverse leveranciers hebben faciliteiten zoals een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de prijzen. Let ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Is het uitgangspunt een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project beschrijven

  Beschrijf de aard van de woning. Het soort woning (plat of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn belangrijke onderdelen. Maak vervolgens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert verschaft dan namelijk goedzonnepanelen advies in Leuvenheim.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vul de overige contactgegevens in. Denk dan aan: naam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Hierdoor weten wij hoe je te bereiken bent voor eventuele vragen. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  In 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen uit de buurt. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar vraag ook om certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld RoHS certificaat, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, CE-keurmerk) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er ontwikkelen nogal wat prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Met name organisaties die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf zo’n €30,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Brummen.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via initiatieven zoals ZonnepanelenDelen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Je kunt denken aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Leuvenheim op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een specifiek zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Belangrijk: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is het een project in je eigen buurt (Empe, Tonden, Brummen, Leuvenheim, Hall, Eerbeek)? Wat dat betreft mag je ook de belasting op stroom in mindering brengen op de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 6974).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!