Zonnepanelen Hall kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Hall? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en financieel interessant. Met zonnepanelen op je woning wek je zelf schone energie op. Wegens de dalende verkoopprijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en salderingsregeling (teruglevering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door gebruik te maken van onze vergelijker lees je veelzijdige informatie die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Hall!

zonnepanelen installateur 6964
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieGelderland
GemeenteBrummen
Postcode6964
Netnummer0313 (+31313)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2980 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hall mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen kan je niet meer aanvragen. In diverse gemeentes vind je subsidieregelingen en speciale groene leningen. Middels de energie info op www.brummen.nl check je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Brummen. Onduidelijke informatie? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit kan oplopen tot wel €900,00. Ook mag je ook gebruik maken van de handige salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Brummen zijn er verschillende mogelijkheden.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Hall
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Hall kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Deze groene leningen waarmee huizeneigenaren tegen een gunstige rente een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In dat geval kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop terugvorderen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5425), dan is jouw winst al €1139,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terugleveren aan het net. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. De term hiervoor is salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Op dat moment biedt de energieleverancier een lager tarief voor dit “extra” deel. Dit noemen we de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en schommelt tussen de €0,045 en €0,08

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Niet alleen gunstig voor onze planeet, tevens ook fiscaal erg interessant. Plusminus 600.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels het soort en merk, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Hall schommelen tussen de €5200 en €6300, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa plusminus 2970 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect en NLE staat dit al gauw gelijk aan €668,25 (prijs mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Hall kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder vind jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117406€3425 – €4200€390
2299013€5250 – €5675€650
3350015€5950 – €6100€700
4394018€6425 – €6725€900
5454020€7000 – €7275€1030
6499021€7525 – €8175€1100

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Tevens is een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Dankzij de zonnepanelencheck Hall check jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hall is 2980 kWh. Hiervoor zijn benodigd ongeveer 11 panelen van 290 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen gewenst, voor 1875 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3825 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen komt aardig overeen. Veel consumenten verkiezen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Bovendien kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen zijn breed inzetbaar. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Hall?

Tijdens de montage van panelen op het huis is een vergunning overbodig. Dit geldt niet voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hall

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Hall vergelijken? Door middel van de uitleg die hierna komt vind jij vandaag nog een uitstekende leverancier in de regio. Tal van specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op de prijs. Bekijk ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Treft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Wat zijn je wensen?

  Omschrijf zo concreet mogelijk het huis. Het genre huis (plat & schuin) en de ligging van het dak zijn essentieel. Kies ook een installatiedatum die uitkomt. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur verschaft dan namelijk interessant zonnepanelen advies in Hall.

 4. Vul contactgegevens in

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn gegevens als: achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Dan is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  In 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs die goed staan aangeschreven. Pas op voor alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar houd ook rekening met kleine lettertjes/certificaten (bijv. VDE keurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen nogal wat bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan organisaties die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf €25,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Brummen.
 • Je participeert in een zonnedeel via portalen zoals www.duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Hall op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Vergeet niet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft het een regionaal project (Empe, Tonden, Brummen, Leuvenheim, Hall, Eerbeek)? In die situatie kan jij ook de stroom-belasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). De eis is dat je met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 6964).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!