Zonnepanelen Empe kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Empe? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en winstgevend. Op basis van zonnepanelen op het dak kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Wegens de steeds gunstigere prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de saldering / teruglevering (vergoeding) zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn woning hiervoor geschikt? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Met deze pagina doorzoek je uitgebreide toelichtingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Empe!

zonnepanelen installateur 7399
 • Lagere maandlasten.
 • Goed voor het milieu.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieGelderland
GemeenteBrummen
Postcode7399
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2980 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Empe mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2013 volledig afgeschaft. Er zijn gemeenten met een geldpotje voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van www.brummen.nl bekijk jij de spelregels in de gemeente Brummen. Kan je hier niets over vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Op die manier bespaar je zo €700,00. Ook is er ook een bruikbare salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Brummen kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Dankzij de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Empe
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Empe zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee consumenten met een lage rente een speciale lening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In die situatie kan je de BTW op aankoop en installatie aanvragen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5350), dan bedraagt dit al €1123,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Kom je er niet uit? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Op dat moment biedt de energieleverancier een lager tarief voor de overproductie. Dit noemen we de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en schommelt tussen de €0,055 en €0,085

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met een 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Ongeveer 550.000 huishoudens zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Empe variëren tussen de €5300 en €6800 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Geschatte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa grofweg 2770 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Essent en NLE betaal je al snel €623,25 (prijspeil mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Empe bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna tref je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118308€3575 – €4450€390
2283012€5100 – €5650€500
3336015€5975 – €6050€775
4386016€6325 – €6775€880
5434020€6950 – €7125€990
6506023€7475 – €8000€1070

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal voorwaarden: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (het liefst focus op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Mede door de zonnepanelencheck Empe vind jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Empe is 2980 kWh. Dit kan je zelf genereren met omstreeks 11 zonnepanelen van 280 wattpiek. Toelichting: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 925 kWh zijn 5 pv-panelen passend, voor 1900 kWh zijn dat er circa 7, voor 2950 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3850 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. Veel consumenten bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evenzeer bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit type panelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten zijn lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Empe?

Voor het leggen van zonnepanelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Vaak is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-empe

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Goede zonnepanelen bedrijven in Empe vergelijken? Dankzij onderstaande tips vind je snel en eenvoudig een deskundige specialist in je postcoderoos. Veel monteurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot de prijzen. Let ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Gaat het om een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Praten we over een particuliere woning of huurwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Beschrijf zo specifiek mogelijk het huis. De dak-categorie (plat & schuin) en de geografische ligging van de woning zijn relevant. Maak ook een keuze voor een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De installateur geeft dan geschikt zonnepanelen advies in Empe.

 4. Voorkeur voor contact

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. We vragen om voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Daardoor weten we hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Daarna krijgt u natuurlijk de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs uit de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! We zien meerdere interessante collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor stadions die grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf plusminus €15,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Brummen.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via initiatieven zoals www.greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Empe op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Gelderland
Het zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Let op: dit is uitsluitend de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Empe, Tonden, Brummen, Leuvenheim, Hall, Eerbeek)? Dan kan jij ook de stroom-belasting afhalen van jouw energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie start (postcodes 7399).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!