Zonnepanelen Eerbeek kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Eerbeek? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en besparen je geld. Via zonnepanelen op het dak wek je jouw eigen duurzame stroom op. Door o.a. dalende kosten, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en een aantrekkelijke salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is het overal mogelijk? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Gebruikmakend van deze pagina ontdek je veelzijdige raadgeving over zonnepanelen kopen in Eerbeek!

zonnepanelen installateur 6961
 • Lagere energierekening.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieGelderland
GemeenteBrummen
Postcode6961
Netnummer0313 (+31313)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2980 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Eerbeek mei 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Regelmatig hebben gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door te surfen naar www.brummen.nl vind je welke regelingen er zijn in de gemeente Brummen. Is er niets over te lezen? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Ook is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Daarbij is er de keuze voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente Brummen zijn er een aantal opties.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Via de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Eerbeek
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Eerbeek bestaan er mogelijkheden zoals de GreenLoans lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huishoudens erg goedkoop een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In die situatie kan iedereen de BTW op aankoop en installatie indienen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5400), dan loopt dit al op tot €1134. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie krijg je de gehanteerde stroomprijs. We noemen het ook wel salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In die situatie betaald de leverancier minder voor dit overschot. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en fluctueert tussen de €0,055 en €0,10

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement kan je vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Plusminus 600.000 huishoudens zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (mei 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Eerbeek fluctueren tussen de €4000 en €6600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in grofweg 2960 kWh stroom. Bij een maatschappij als Essent en/of Powerpeers betaal je daarvoor ongeveer €666 (kosten mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Eerbeek kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna ontdek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119007€3675 – €4425€440
2299012€5275 – €5625€675
3359015€5900 – €6200€825
4414017€6525 – €6625€880
5459019€7050 – €7250€960
6499022€7700 – €7975€1050

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Omwille van de zonnepanelencheck Eerbeek lees jij de geschiktheid van je dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Eerbeek bedraagt 2980 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig plusminus 10 panelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 panelen toereikend, voor 1950 kWh zijn dat er circa 7, voor 2825 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3900 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. De gemiddelde mensen bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Daarnaast vinden we dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen vallen veel minder op. De prijs is erg gunstig, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Eerbeek?

Puur voor zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Dit is wel het geval bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Vaak is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-eerbeek

Gangbare modellen:


Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Eerbeek vergelijken? Geholpen door de uitleg die hierna komt tref je vandaag nog een uitmuntende specialist in je postcoderoos. Veel installateurs bieden een kleine showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de verkoopprijs. Kijk goed naar certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Gaat het om een zakelijke of particuliere vraag? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? Wat is de stroomvraag? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Omschrijf het project

  Omschrijf expliciet het huis. De woning-categorie (schuin of plat) en de geografische ligging van het dak zijn belangrijke onderdelen. Maak vervolgens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. Het installatiebedrijf geeft op die manier betrouwbaar zonnepanelen advies in Eerbeek.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Je kunt denken aan je voor- en achternaam, het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Dan weten wij ook hoe je te bereiken bent als er iets niet helemaal duidelijk is. Bij de laatste stap verstrekken zij de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Na 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs uit de buurt. Er is meer dan alleen de goedkoopste aanbieder, maar bekijk ook relevante keurmerken (je kunt denken aan Recyclage, IEC keurmerk, ISO certificaat, CE-keurmerk) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen vele bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Met name verenigingen die hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, beginnend bij €25,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Brummen.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via concepten als Greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Eerbeek op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Vergeet niet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Empe, Tonden, Brummen, Leuvenheim, Hall, Eerbeek)? Op dat moment kan jij ook de energiebelasting afhalen van jouw energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). Het is een must dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 6960, 6961).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!