Zonnepanelen Tonden kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Tonden? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en een goede investering. D.m.v. het zonnepanelen-systeem wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Ten gevolg van het financieel interessante plaatje, de opties voor BTW teruggave, en salderingsregeling (teruglevering) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Via deze pagina tref je bruikbare info met betrekking tot zonnepanelen kopen in Tonden!

zonnepanelen installateur 6975
 • Makkelijk geld besparen.
 • Duurzame investering.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieGelderland
GemeenteBrummen
Postcode6975
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2980 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Tonden mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie is in 2013 volledig afgeschaft. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Middels de energie info op www.brummen.nl check jij wat de regels zijn in de gemeente Brummen. Is er niets over te lezen? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Ten derde kan men kiezen voor de interessante salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Brummen kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Op basis van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Tonden
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Tonden kan je onder andere een beroep doen op de Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waarmee huizeneigenaren met een lage rente een groene lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt mag jij de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. Het gaat hier om 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5475), dan loopt dit al op tot €1149,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit basisprincipe heet salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de overproductie. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en komt vaak uit tussen de €0,055 en €0,10

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, tevens ook fiscaal erg interessant. Grofweg 700.000 woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (mei 2024) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Tonden liggen tussen de €4700 en €5800 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat voor plusminus 2990 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Eneco en Powerpeers betaal je al snel €672,75 (onkosten mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Tonden bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel doorzoek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119506€3475 – €4275€390
2290011€5250 – €5850€575
3343015€6025 – €6200€850
4415017€6400 – €6675€920
5445019€6925 – €7300€1020
6498023€7675 – €7800€1050

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal voorwaarden: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een degelijke dakconstructie. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Omwille van de zonnepanelencheck Tonden achterhaal jij of het dak van uw woning kan. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Tonden is 2980 kWh. Je hebt dus nodig zo’n 10 zonnepanelen van 285 wattpiek. Let op: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 975 kWh zijn 5 panelen genoeg, voor 1925 kWh moet je rekenen op 7, voor 2975 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3850 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. Meer dan 50% van de consumenten verkiezen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien zijn er dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen zijn zeer flexibel. De prijs is erg gunstig, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Hoe zit het met een vergunning in Tonden?

Voor het plaatsen van PV-panelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In de regel moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-tonden

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Tonden vergelijken? Op basis van tips van onze adviseurs kies je in korte tijd een betrouwbare expert in je postcodegebied. Diverse adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de aanschafprijzen. Bekijk ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om een huis in eigen bezit (of huur)? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Specificeer expliciet het huis. Het genre dak (plat & schuin) en de geografische ligging van het huis zijn van groot belang. Selecteer tevens een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist levert jou dan ook aantrekkelijk zonnepanelen advies in Tonden.

 4. Voorkeur voor contact

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het gaat hier om je voor- en achternaam, een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Hierdoor is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Daarna versturen ze de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  In 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven die werkzaam zijn in de buurt. Kijk verder dan de goedkoopste prijzen, maar bekijk ook certificering (zoals bijv. ISO certificaat, CE-keurmerk, VDE keurmerk, Recyclage) en referenties. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen allerlei prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld scholen die een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf plusminus €20,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Brummen.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel bij bedrijven als ZonnepanelenDelen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Tonden op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Disclaimer: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het over een lokaal project (Empe, Tonden, Brummen, Leuvenheim, Hall, Eerbeek)? Als dat het geval is mag je ook de belasting op stroom verrekenen met de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 6975).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!