Zonnepanelen Nieuwerbrug aan den Rijn kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Nieuwerbrug aan den Rijn? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en heb je razendsnel terugverdiend. Geholpen door het zonnepanelen-systeem wek je zelf schone energie op. Ten gevolg van het financieel interessante plaatje, de opties voor BTW teruggave, en de saldering / teruglevering (vergoeding) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dit ook op ons dak? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Aan de hand van zonnepanelenrevolutie.nl doorzoek jij waardevolle aanbevelingen over zonnepanelen kopen in Nieuwerbrug aan den Rijn!

zonnepanelen installateur 2415
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Goed voor het milieu.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBodegraven-Reeuwijk
Postcode2415
Netnummer0348 (+31348)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nieuwerbrug aan den Rijn juni 2024

De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Regelmatig hebben gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door gebruik te maken van www.bodegraven-reeuwijk.nl check je de spelregels in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Kom je er niet uit? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Daarbij kan men kiezen voor de royale salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Bodegraven-Reeuwijk kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Geholpen door de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Nieuwerbrug aan den Rijn
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Nieuwerbrug aan den Rijn kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waarmee huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een krediet kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Dan kan iedereen de aankoop BTW terugvorderen. Hierop zit 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5025), dan bedraagt dit al €1055,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Loop je ergens tegenaan? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je terugleveren aan het net. Ter compensatie krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Het gaat dan om salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dit aan de orde is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor dit overschot. Het gaat dan om de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en vinden we terug tussen de €0,035 en €0,105

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met 5 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Pakweg 550.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Nieuwerbrug aan den Rijn schommelen tussen de €4400 en €6700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen staat voor circa 2940 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Engie of NLE betaal je daarvoor ongeveer €661,5 (tarieven juni 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Nieuwerbrug aan den Rijn kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder bekijk jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120208€3675 – €4275€410
2275013€5275 – €5600€575
3341014€5975 – €6275€825
4401016€6475 – €6600€920
5438019€7100 – €7200€1020
6513021€7675 – €8100€1040

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het klopt met een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Verder is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Wegens de zonnepanelencheck Nieuwerbrug aan den Rijn vind je of je dak geschikt is voor montage. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nieuwerbrug aan den Rijn bedraagt 3120 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 10 pv-panelen van 285 wattpiek. Toelichting: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 950 kWh zijn 5 zonnepanelen afdoende, voor 1925 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2950 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3950 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. De doorsnee investeerders verkiezen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Verder kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De aanschafkosten liggen lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Welke vergunning moet ik hebben in Nieuwerbrug aan den Rijn?

Tijdens de montage van PV-panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Veelal is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nieuwerbrug-aan-den-rijn

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Nieuwerbrug aan den Rijn vergelijken? Met het advies hieronder tref je vandaag nog een betrouwbare monteur in jouw streek. Het merendeel van de monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op de installatiekosten. Kijk goed naar relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Probeer in detail te treden.

 3. Wat zijn je wensen?

  Schets de karakteristieken van de woning. De dak-categorie (schuin + plat) en de oriëntatie van het huis zijn relevant. Maak ook een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur geeft dan goedzonnepanelen advies in Nieuwerbrug aan den Rijn.

 4. Voorkeur voor contact

  Vergeet niet jouw contactgegevens. We vragen om achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Op die manier weten wij hoe we contact kunnen opnemen als de experts nadere info nodig hebben. Daarna zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  In 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen uit de omgeving. Let niet alleen op de scherpste prijs, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn TÜV keurmerk, VDE keurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur jij een huis en is het dak te klein voor panelen, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen vele aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Met name stadions die het dak over hebben voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf zo’n €25,00 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk.
 • Je participeert in een zonnedeel via onder andere Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Nieuwerbrug aan den Rijn op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het levert ook geld op. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Toelichting: de verrekening betreft puur de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Gaat het om een regionaal project (Bodegraven Noord, Bodegraven Centrum, Bodegraven Zuid, Nieuwerbrug Noord, Nieuwerbrug Zuid, Reeuwijk Dorp, Reeuwijk Brug, Driebruggen, Waarder)? Dan mag men ook belastingen op stroom afhalen van jouw energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). De eis is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 2415).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!