Zonnepanelen Driebruggen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Driebruggen? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en leveren ook nog eens euro’s op. Door middel van een zonnepanelen-installatie wek je zelf schone energie op. Door o.a. het financieel interessante plaatje, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de saldering / teruglevering (vergoeding) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is dit iets voor mijn woning? Hoe zit het met kosten en het rendement? Met deze website vind jij omvangrijke details aangaande zonnepanelen kopen in Driebruggen!

zonnepanelen installateur 3465
 • Snelle terugverdientijd.
 • Verantwoorde investering.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBodegraven-Reeuwijk
Postcode3465
Netnummer0348 (+31348)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Driebruggen juni 2024

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. In verschillende gemeentes zien we aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Bij het energieloket op www.bodegraven-reeuwijk.nl ontdek je de spelregels in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Is er niets over te lezen? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Op die manier bespaar je zo €900,00. Daarbij is er de keuze voor de handige salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Bodegraven-Reeuwijk zijn er verschillende mogelijkheden.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Aan de hand van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Driebruggen
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Driebruggen kan je een beroep doen op o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huishoudens erg goedkoop een krediet kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In die situatie kan jij de aankoop BTW indienen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Neem je een complete set met 10 panelen (€5425), dan pak je al €1139,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit heet ook wel salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Dan is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de extra teruggeleverde stroom. Het gaat dan om een terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en varieert tussen de €0,04 en €0,09

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 6% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Ongeveer 500.000 consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Driebruggen liggen tussen de €4300 en €6600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen wekt op circa 2930 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Engie of Powerpeers betaal je daarvoor ongeveer €659,25 (vergoeding juni 2024). Met goedkope zonnepanelen in Driebruggen is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder check jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118907€3700 – €4250€390
2282012€5050 – €5850€575
3354014€6050 – €6050€875
4400017€6475 – €6850€890
5447020€6900 – €7250€1020
6501022€7625 – €7975€1100

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een sterk dak. Bovendien is een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Vanwege de zonnepanelencheck Driebruggen check je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Driebruggen bedraagt 3120 kWh. Dit staat voor pak ‘m beet 10 pv-panelen van 300 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 950 kWh zijn 4 zonnepanelen afdoende, voor 1800 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2875 kWh moet je rekenen op 12, en voor 4000 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. De meeste woningbezitters maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Tevens kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit type panelen hebben een mooier uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Driebruggen?

Bij het installeren van panelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Gewoonlijk is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-driebruggen

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Driebruggen vergelijken? Aan de hand van het advies hieronder tref je vandaag nog een goede expert in jouw omgeving. Tal van bedrijven hebben faciliteiten zoals een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar het tarief. Check ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Treft het een particuliere woning of huurwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Specificeer zo specifiek mogelijk het huis. Het soort huis (schuin en/of plat) en de ligging van het huis zijn van groot belang. Selecteer vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De deskundige biedt zo relevant zonnepanelen advies in Driebruggen.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het betreft jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Zo is het helder hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van vakmannen die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar vraag ook om kleine lettertjes/certificaten (zoals VDE keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen meerdere rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn organisaties die het dak over hebben voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf €35,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via portalen zoals www.duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Wanneer het contract eindigd (meestal 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Driebruggen op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een speciaal zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Concreet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Bodegraven Noord, Bodegraven Centrum, Bodegraven Zuid, Nieuwerbrug Noord, Nieuwerbrug Zuid, Reeuwijk Dorp, Reeuwijk Brug, Driebruggen, Waarder)? Wat dat betreft kan je ook stroom-belastingen aftrekken van je energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 3465).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!