Zonnepanelen Reeuwijk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Reeuwijk? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en fiscaal aantrekkelijk. D.m.v. thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Vanwege de dalende inkoopprijs, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en salderingsregeling (teruglevering) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan dit ook op ons dak? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Met deze pagina ontdek je veelzijdige details die helpen bij zonnepanelen kopen in Reeuwijk!

zonnepanelen installateur 2811
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Verantwoorde investering.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBodegraven-Reeuwijk
Postcode2811
Netnummer0182 (+31182)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Reeuwijk juli 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. In diverse gemeentes vind je speciale regelingen en/of leningen. Via de site www.bodegraven-reeuwijk.nl doorzoek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Geen resultaten? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit levert al snel honderden euro’s op. Ten derde is er de keuze voor de royale salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Bodegraven-Reeuwijk kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Geholpen door de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Reeuwijk
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Reeuwijk kan je bijv. gebruik maken van Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten extra voordelig een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Op dat moment kan men de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Neem je een complete set met 10 panelen (€5775), dan is het belastingvoordeel al €1212,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor deze elektriciteit ontvang je de reguliere stroomprijs. We noemen het ook wel salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dat het geval is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor dit overschot. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en zit vaak tussen de €0,045 en €0,09

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, maar ook voor de portemonnee! Pakweg 800.000 consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen hangt af van de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Reeuwijk liggen tussen om en nabij de €4100 en €6800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set bestaande uit 10 pv-panelen mondt uit in pakweg 2830 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Delta en/of NLE betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €636,75 (tarieven juli 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Reeuwijk is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder lees jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120606€3550 – €4450€380
2279011€5250 – €5850€500
3345015€5900 – €6050€800
4392016€6325 – €6775€950
5467020€7100 – €7125€1030
6493022€7500 – €7875€1060

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Mede door de zonnepanelencheck Reeuwijk tref jij de toepasbaarheid voor uw dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Reeuwijk bedraagt 3120 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 11 panelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over verbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 5 pv-panelen toereikend, voor 1800 kWh zijn dat er 8, voor 3000 kWh gaat het om 12, en voor 3825 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. De gemiddelde mensen installeren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evengoed vind je dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen hebben een fraai uiterlijk. De investering is laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Reeuwijk?

Tijdens de montage van zonnepanelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-reeuwijk

Installateur zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Reeuwijk vergelijken? Via onze stappenplan tref jij vandaag nog een betrouwbare specialist in de regio. De meeste leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de kosten. Kijk goed naar certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Is het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Beschrijf de opdracht

  Beschrijf de aard van de woning. Het soort woning (plat + schuin) en de focus-richting van de woning zijn goede voorbeelden. Kies vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De specialist geeft op die manier toepasbaar zonnepanelen advies in Reeuwijk.

 4. Vul contactgegevens in

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Je kunt denken aan jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Daardoor komen wij erachter hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Daarna ontvangt u ook de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen een paar dagen volgen er offertes van installatiebedrijven die goed staan aangeschreven. Let niet alleen op de aantrekkelijkste prijs, maar vraag ook om relevante keurmerken (zoals ISO certificaat, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er bestaan verschillende aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwendie hun dak/grond willen vrijgeven voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf €25,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via onder andere www.greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen looptijd (15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Reeuwijk op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een specifiek zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Concreet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Spreken we over stroom van panelen in de buurt (Bodegraven Noord, Bodegraven Centrum, Bodegraven Zuid, Nieuwerbrug Noord, Nieuwerbrug Zuid, Reeuwijk Dorp, Reeuwijk Brug, Driebruggen, Waarder)? In dat geval kan jij ook de energiebelasting aftrekken van je energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 2810, 2811).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!