Zonnepanelen Bodegraven kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Bodegraven? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en fiscaal aantrekkelijk. Door middel van zonnepanelen gericht op het zuiden kan je zelf stroom opwekken. Als gevolg van de lagere prijs van de panelen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de saldering / teruglevering (vergoeding) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is dit iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Op basis van onze vergelijker check jij uitgebreide gegevens die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Bodegraven!

zonnepanelen installateur 2411
 • Makkelijk geld besparen.
 • Goed voor het milieu.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBodegraven-Reeuwijk
Postcode2411
Netnummer0172 (+31172)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Bodegraven april 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. In verschillende gemeentes zien we een geldpotje voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van www.bodegraven-reeuwijk.nl vind je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Kom je er niet uit? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Ook is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Voorts kan men kiezen voor de interessante salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Bodegraven-Reeuwijk zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • D.m.v. de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Bodegraven
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Bodegraven kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren tegen een speciaal rentetarief een speciale lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In die situatie kan je de BTW op aankoop en installatie indienen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5000), dan pak je al €1050. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Vind je dit ingewikkeld? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dat het geval is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en zit vaak tussen de €0,05 en €0,095

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Plusminus 500.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Bodegraven liggen tussen om en nabij de €4900 en €6400 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set met 10 panelen wekt op ongeveer 2930 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Greenchoice of NLE staat dit al gauw gelijk aan €659,25 (prijs april 2024). Met goedkope zonnepanelen in Bodegraven kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna tref jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118508€3600 – €4475€440
2290012€5025 – €5800€575
3323015€6100 – €6025€700
4407016€6500 – €6800€890
5452020€7075 – €7125€970
6513023€7650 – €7950€1090

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een oriëntatie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Door o.a. de zonnepanelencheck Bodegraven lees jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bodegraven bedraagt 3120 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pak ‘m beet 11 panelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen voldoende, voor 1825 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2925 kWh gaan we uit van 12, en voor 3800 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. De meeste bewoners maken een keuze voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs ligt lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Bodegraven?

Voor de installatie van panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In algemene zin is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-bodegraven

Een zonnepanelen-installateur vinden

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Bodegraven vergelijken? Aan de hand van het onderstaande stappenplan zoek jij zonder problemen een uitstekende vakman in de regio. Het merendeel van de monteurs hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de kosten. Kijk goed naar certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Hebben we het over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Detailleer de aard van het huis. Het soort dak (plat of schuin) en de focus-richting van het huis zijn van groot belang. Selecteer daarna een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman levert jou dan ook geschikt zonnepanelen advies in Bodegraven.

 4. Vul contactgegevens in

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. We vragen om je voor- en achternaam, het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Vandaar is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Nadien krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen uit de omgeving. Kijk verder dan de voordeligste tarieven, maar wees scherp op de benodigde certificaten (bijv. CE-keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat, VDE keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden verscheidene aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor scholen die hun dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf ongeveer €40,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via concepten als ZonnepanelenDelen. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Bodegraven op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Zo’n zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het levert ook geld op. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Let op: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is het een project in je eigen buurt (Bodegraven Noord, Bodegraven Centrum, Bodegraven Zuid, Nieuwerbrug Noord, Nieuwerbrug Zuid, Reeuwijk Dorp, Reeuwijk Brug, Driebruggen, Waarder)? Wat dat betreft kan jij ook de stroom-belasting inhouden op de energienota. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). De conditie is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie begint (postcodes 2410, 2411, 2412).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!