Zonnepanelen Waarder kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Waarder? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en financieel interessant. Door een zonnepanelen-installatie wek je jouw eigen duurzame stroom op. Door de lagere prijs van de panelen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Via zonnepanelenrevolutie.nl lees je uitgebreide toelichtingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Waarder!

zonnepanelen installateur 3466
 • Lagere energierekening.
 • Duurzame investering.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBodegraven-Reeuwijk
Postcode3466
Netnummer0348 (+31348)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Waarder juni 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. In sommige gemeentes zijn er interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via de site www.bodegraven-reeuwijk.nl tref je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Is de informatie niet te vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Op die manier bespaar je zo €900,00. Daarbij kan men kiezen voor de royale salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Bodegraven-Reeuwijk kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Met behulp van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Waarder
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Waarder kan je bijv. gebruik maken van GreenLoans lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee woningeigenaren met een interessante rente een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Op dat moment kan iedereen de aankoop BTW terugvorderen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5450), dan pak je al €1144,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot lever je terug aan het energienet. Daarvoor ontvang jeeen vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dat het geval is betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde stroom. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en fluctueert tussen de €0,03 en €0,10

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Plusminus een half miljoen woningen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De verwachte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Waarder fluctueren tussen de €4900 en €6100 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen in resulteert in om en nabij 2940 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Essent en Nuon betaal je al snel €661,5 (prijs juni 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Waarder kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna bekijk jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118507€3475 – €4275€430
2278013€5275 – €5625€575
3353015€6025 – €6075€825
4390016€6425 – €6600€890
5448020€6925 – €7250€980
6490023€7575 – €7850€1100

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Overigens is een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Met hulp van de zonnepanelencheck Waarder achterhaal je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Waarder is 3120 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig ongeveer 10 pv-panelen van 290 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met een hoger vermogen hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen voldoende, voor 1825 kWh moet je rekenen op 7, voor 2800 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3900 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. Bijna alle klanten bestellen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Mede kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De kosten zijn lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Waarder?

Voor het laten plaatsen van panelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Dit is wel het geval bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-waarder

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Waarder vergelijken? Aan de hand van het onderstaande stappenplan tref jij in korte tijd een erkende vakspecialist in je postcoderoos. Veel leveranciers beschikken over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan de prijzen. Houd ook rekening met voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Praten we over een huurhuis of koopwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Definieer het type huis. De woning-categorie (plat en/of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn daarin van belang. Selecteer daarna de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. Het installatiebedrijf verschaft dan namelijk uitstekend zonnepanelen advies in Waarder.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vul de overige contactgegevens in. Wat we willen weten zijn uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en e-mailadres. Op die manier is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Aansluitend krijgt u natuurlijk de offerte op maat.

 5. Alle offertes vergelijken

  In 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van adviseurs die actief zijn in de regio. Kijk verder dan de beste aanschafprijs, maar check ook certificaten en keurmerken (je kunt denken aan Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden verschillende bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn scholen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf +/- €15,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via onder andere Greencrowd. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Waarder op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een specifiek zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het levert ook euro’s op. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Vergeet niet: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Bodegraven Noord, Bodegraven Centrum, Bodegraven Zuid, Nieuwerbrug Noord, Nieuwerbrug Zuid, Reeuwijk Dorp, Reeuwijk Brug, Driebruggen, Waarder)? Als dat het geval is kan je ook de belastingen op energie inhouden op de energienota. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 3466).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!