Zonnepanelen Bladel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Bladel? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en je kunt er geld mee verdienen. Met de zonnepanelen van tegenwoordig wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Door o.a. gunstigere prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de toe te passen salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is dit iets voor mijn woning? Hoe zit het met kosten en het rendement? Met behulp van de zonnepanelen-vergelijker check je omvangrijke adviezen die helpen bij zonnepanelen kopen in Bladel!

zonnepanelen installateur 5531
 • Makkelijk geld besparen.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBladel
Postcode5531
Netnummer0497 (+31497)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Bladel mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. In sommige gemeentes zijn er duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door te surfen naar www.bladel.nl ontdek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Bladel. Kan je het niet vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Voorts bestaat er een handige salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Bladel kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Middels de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Bladel
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Bladel zijn er verschillende leningen zoals de Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huishoudens met een lage rente een speciale lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Als dat het geval is mag iedereen de BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5800), dan is het belastingvoordeel al €1218. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Kom je er niet uit? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terugleveren aan het net. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dit aan de orde is ontvang je een lagere vergoedingvoor dit overschot. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en zit vaak tussen de €0,05 en €0,085

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met een 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, maar ook voor de portemonnee! Pakweg 550.000 huishoudens hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt bepaald door de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Bladel komen doorgaans uit tussen de €4600 en €6800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in draait uit op pakweg 3010 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Greenchoice en/of Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €677,25 (prijspeil mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Bladel kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder vind je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120506€3450 – €4450€440
2283013€5125 – €5750€650
3351015€6100 – €6125€725
4399016€6425 – €6675€930
5468020€7075 – €7175€1030
6482022€7650 – €7800€1060

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal regels: genoeg ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Met hulp van de zonnepanelencheck Bladel bekijk je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bladel bedraagt 3440 kWh. Dit kan je zelf genereren met ongeveer 11 pv-panelen van 280 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 875 kWh zijn 5 pv-panelen voldoende, voor 1975 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2925 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3925 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. De doorsnee klanten bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Verder kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De kosten liggen relatief laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Bladel?

Voor de installatie van panelen op uw woning is een vergunning overbodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Vaak moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-bladel

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Bladel vergelijken? Dankzij de adviezen van onze specialisten heb jij in korte tijd een uitmuntende aanbieder in jouw omgeving. Veel installateurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Maak niet alleen een keuze op basis van de offerteprijs. Check ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Betreft het een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Omschrijf het project

  Beschrijf zo concreet mogelijk het huis. Het soort huis (schuin & plat) en de ligging van het dak zijn goede voorbeelden. Selecteer daarna een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur levert jou dan ook geschikt zonnepanelen advies in Bladel.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het gaat hier om jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en het mailadres. Dan komen wij erachter hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Daaropvolgend ontvang je de offerte op maat.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat van experts uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar check ook voorwaarden/keurmerken (je kunt denken aan ISO certificaat, VDE keurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen allerlei bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Met name bedrijven die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf zo’n €30,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Bladel.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via initiatieven zoals www.zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Bladel op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Het zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Let op: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Spreken we over zonnestroom uit de buurt (Bladel, Netersel, Hapert, Hoogeloon, Casteren)? Op dat moment kan je ook de belastingen op energie inhouden op de energienota. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). De regel is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie begint (postcodes 5530, 5531).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente