Zonnepanelen Hapert kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Hapert? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en heb je razendsnel terugverdiend. Middels het zonnepanelen-systeem kan je zelf stroom opwekken. Vanwege de lagere prijs van de panelen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toe te passen salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Op basis van deze pagina tref jij actuele toelichtingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Hapert!

zonnepanelen installateur 5527
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Goed voor het milieu.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBladel
Postcode5527
Netnummer0497 (+31497)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hapert mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen kan je niet meer aanvragen. Regelmatig hebben gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door gebruik te maken van www.bladel.nl ontdek je wat de regels zijn in de gemeente Bladel. Onduidelijke informatie? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Tevens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €900,00. Ten derde is er nog een uitstekende salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Bladel kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Hapert
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Hapert zijn er verschillende leningen zoals de GreenLoans lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens erg goedkoop een duurzaamheidslening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt kan je de BTW op aankoop en installatie indienen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€4600), dan is het voordeel al €966. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor ontvang jede gehanteerde stroomprijs. Het gaat dan om salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Op dat moment zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. We spreken dan over een terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en zit vaak tussen de €0,035 en €0,085

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met een 4 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Circa 550.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Hapert schommelen tussen de €4400 en €5500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen mondt uit in pakweg 2860 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Energiedirect of Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €643,5 (prijspeil mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Hapert kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hierna bekijk je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120908€3575 – €4375€440
2301011€5250 – €5875€625
3355016€6050 – €6100€875
4409016€6450 – €6600€890
5431019€7025 – €7125€980
6498022€7450 – €8100€1110

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal voorwaarden: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Verder is een hellingshoek van 36 graden het beste. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Hapert bekijk jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hapert is 3440 kWh. Je hebt dus nodig circa 10 zonnepanelen van 295 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 5 pv-panelen toereikend, voor 1825 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 3000 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3825 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. De doorsnee klanten bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evengoed vinden we dunne-film panelen. Dit type panelen vallen veel minder op. De kosten zijn lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Hapert?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Dikwijls is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hapert

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Hapert vergelijken? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt heb je in enkele stappen een deskundige monteur in jouw streek. Een aantal aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar de tarieven. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het een particuliere of zakelijke aanvraag? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Omschrijf het project

  Schets duidelijk de woning. De dak-categorie (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn hierin van enorm belang. Kies tevens een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert voorziet jou dan van betrouwbaar zonnepanelen advies in Hapert.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Denk dan aan: achternaam, voornaam, het 06-nummer, en het emailadres. Vandaar komen we erachter hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijk offertes

  In een week krijg je persoonlijke offertes van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Kijk verder dan het interessantste kostenplaatje, maar check ook op relevante keurmerken (je kunt denken aan IEC keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Zit je in een huurhuis, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden vele duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwendie het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf €15,00 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Bladel.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via initiatieven zoals www.zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na het verstrijken van de periode (standaard 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Hapert op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Zo’n zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Disclaimer: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en dus niet de belasting op stroom. Is het een regionaal project (Bladel, Netersel, Hapert, Hoogeloon, Casteren)? Op dat moment kan je ook stroom-belastingen verrekenen met de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). De conditie is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 5527).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!