Zonnepanelen Casteren kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Casteren? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en winstgevend. Geholpen door de zonnepanelen van tegenwoordig kan je zelf stroom opwekken. Door o.a. dalende prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en salderingsregeling (teruglevering) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn dak geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Dankzij zonnepanelenrevolutie.nl check je uitgebreide adviezen aangaande zonnepanelen kopen in Casteren!

zonnepanelen installateur 5529
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Los van de energieleverancier.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBladel
Postcode5529
Netnummer0497 (+31497)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Casteren mei 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Soms zijn er binnen gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Middels de energie info op www.bladel.nl ontdek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Bladel. Is er niets over te lezen? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €700,00. Daarbij mag je ook gebruik maken van de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Bladel kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Geholpen door de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Casteren
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Casteren kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Deze groene leningen waarmee huishoudens tegen een speciaal rentetarief een speciale lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In die situatie mag men de BTW van de aankoop indienen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4650), dan is jouw winst al €976,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. In de volksmond: salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Wat dat betreft ontvang je een lagere vergoedingvoor de overproductie. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en ligt tussen de €0,04 en €0,09

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Plusminus 650.000 gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen komt tot stand door het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Casteren komen doorgaans uit tussen de €4500 en €6900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een bestelling met bijv. 10 panelen mondt uit in plusminus 2880 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect en Vandebron betaal je daarvoor zo’n €648 (tarief mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Casteren kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de tabel tref je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119808€3625 – €4225€410
2277011€5075 – €5900€650
3356015€5900 – €6250€850
4388016€6450 – €6800€920
5458020€6900 – €7275€1010
6482021€7550 – €8150€1040

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Dankzij de zonnepanelencheck Casteren bekijk je de toepasbaarheid voor uw dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Casteren is 3440 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 11 zonnepanelen van 280 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 825 kWh zijn 5 zonnepanelen passend, voor 1900 kWh moet je uitgaan van 7, voor 3000 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3875 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. De meeste mensen geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Eveneens kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Deze panelen hebben een fraai uiterlijk. De investering is laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Casteren?

Puur voor PV-panelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Meestal is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-casteren

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Casteren vergelijken? D.m.v. onderstaande tips kies je in enkele stappen een goede vakspecialist in je woonplaats. Sommige specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot de verkoopprijs. Wees scherp op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Praten we over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Omschrijf zo specifiek mogelijk het huis. Het type huis (plat & schuin) en de geografische ligging van het dak zijn goede voorbeelden. Maak vervolgens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige voorziet jou dan van relevant zonnepanelen advies in Casteren.

 4. Overige gegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Van belang zijn je voor- en achternaam, telefoonnummer en het mailadres. Daardoor is het voor ons duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Daarna ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Offertes vergelijken

  Na 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs uit de omgeving. Let niet alleen op de aantrekkelijkste prijs, maar vraag ook om eventuele keurmerken (je kunt denken aan Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of is de investering nu te groot? Maar let op: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen meerdere rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn verenigingen die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf zo’n €35,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Bladel.
 • Je participeert in een zonnedeel via portalen zoals Duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen looptijd (meestal 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Casteren op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Zo’n zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Belangrijk: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is dit een regionaal project (Bladel, Netersel, Hapert, Hoogeloon, Casteren)? In dat geval kan je ook de belastingen op energie in mindering brengen op de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 5529).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!