Zonnepanelen Hoogeloon kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Hoogeloon? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en winstgevend. Door gebruik te maken van het zonnepanelen-systeem wek je zelf schone energie op. Vanwege het financieel interessante plaatje, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de saldering / teruglevering (vergoeding) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het overal mogelijk? Hoe zit het met kosten en het rendement? Middels zonnepanelenrevolutie.nl lees je uitgebreide gegevens die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Hoogeloon!

zonnepanelen installateur 5528
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBladel
Postcode5528
Netnummer0497 (+31497)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hoogeloon mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de site www.bladel.nl check je wat er precies mogelijk is in de gemeente Bladel. Kan je hier niets over vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Bovendien kan men kiezen voor de interessante salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Bladel zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Op basis van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Hoogeloon
Direct zonnepanelen bestellen? In Hoogeloon bestaan er mogelijkheden zoals de SVn Duurzaamheidslening. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren zonder hoge lasten een krediet kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de aankoop BTW terugvragen. Het BTW percentage is 21%. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4625), dan is jouw winst al €971,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt lever je terug aan het energienet. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dit aan de orde is ontvang je een lagere vergoedingvoor de overproductie. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en varieert tussen de €0,045 en €0,085

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met een 5 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed voor onze aardbol, maar ook voor de portemonnee! Plusminus 700.000 woningeigenaren hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen hangt af van het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Hoogeloon zitten vaak tussen de €5400 en €6300 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen resulteert in ongeveer 2870 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Energiedirect en NLE betaal je voor dit stukje stroom wel €645,75 (tarief mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Hoogeloon bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hieronder ontdek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118606€3500 – €4375€400
2301012€5100 – €5675€650
3344016€6100 – €6150€850
4417016€6475 – €6675€900
5432020€6900 – €7150€980
6512021€7700 – €7900€1070

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Omwille van de zonnepanelencheck Hoogeloon vind jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hoogeloon is 3440 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig ongeveer 11 zonnepanelen van 300 wattpiek. Belangrijk: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 panelen toereikend, voor 1975 kWh zijn dat er circa 7, voor 2950 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3875 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. De gemiddelde mensen prefereren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Eveneens vind je dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Hoogeloon?

Tijdens de montage van PV-panelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Meestal is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hoogeloon

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Hoogeloon vergelijken? Geholpen door tips van onze adviseurs vind je in enkele stappen een uitstekende installateur in jouw omgeving. Een aantal bedrijven hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de verkoopprijs. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Schets de karakteristieken van de woning. Het genre huis (plat en/of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn hierin van enorm belang. Selecteer ook een dag en tijdstip voor installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur geeft dan relevant zonnepanelen advies in Hoogeloon.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het betreft naam, het 06-nummer, en een e-mailadres. Op die manier is het helder hoe je te bereiken bent voor eventuele vragen. Aansluitend krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 7 dagen volgen er offertes van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Let niet alleen op het interessantste kostenplaatje, maar kijk goed naar relevante keurmerken (je kunt denken aan VDE keurmerk, Recyclage, ISO certificaat, RoHS certificaat) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er ontwikkelen verschillende bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor bedrijven die een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf zo’n €30,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Bladel.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via initiatieven zoals www.greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Hoogeloon op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Concreet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Gaat het over een regionaal project (Bladel, Netersel, Hapert, Hoogeloon, Casteren)? Dan mag je ook de belasting op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). De regel is dat je samen met anderen een speciale coöperatie opstart (postcodes 5528).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!