Zonnepanelen Netersel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Netersel? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en winstgevend. Door middel van het zonnepanelen-systeem wek je in eigen beheer groene stroom op. Vanwege dalende prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en salderingsregeling (teruglevering) zijn zonnepanelen enorm populair. Kan iedereen dat zomaar doen? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Met de zonnepanelen-vergelijker vind jij actuele tips die helpen bij zonnepanelen kopen in Netersel!

zonnepanelen installateur 5534
 • Lagere maandlasten.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBladel
Postcode5534
Netnummer0497 (+31497)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Netersel mei 2024

De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via de website www.bladel.nl tref je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Bladel. Kan je het niet vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit scheelt je zo €800,00. Voorts is er nog een bruikbare salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Bladel kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Netersel
Direct zonnepanelen bestellen? In Netersel bestaan er mogelijkheden zoals de SVn Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee consumenten tegen een aantrekkelijke rente een krediet kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Dan mag iedereen de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€4675), dan is het voordeel al €981,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit basisprincipe heet salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dit aan de orde is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de extra teruggeleverde stroom. We spreken dan over een terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en varieert tussen de €0,045 en €0,09

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al ruim 650.000 investeerders wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door het model, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Netersel liggen tussen om en nabij de €4600 en €5500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een bestelling met bijv. 10 panelen draait uit op grofweg 2890 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Greenchoice en/of Powerpeers betaal je al snel €650,25 (prijspeil mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Netersel kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna check je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117008€3525 – €4250€440
2272012€5225 – €5800€550
3340015€6100 – €6150€850
4415016€6375 – €6700€950
5453020€7025 – €7175€970
6485023€7475 – €8175€1080

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Door de zonnepanelencheck Netersel tref jij of het dak van uw woning kan. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Netersel bedraagt 3440 kWh. Dit kan je zelf opwekken met circa 12 panelen van 325 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 825 kWh zijn 4 zonnepanelen afdoende, voor 1825 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2875 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 4000 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is vrijwel hetzelfde. De doorsnee mensen kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Overigens vind je dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten zijn lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Netersel?

Bij het installeren van zonnepanelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Dikwijls is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-netersel

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Netersel vergelijken? Door middel van de uitleg die hierna komt kies je zonder problemen een uitmuntende vakspecialist in je woonplaats. Diverse aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de installatiekosten. Check ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Detailleer zo concreet mogelijk de woning. Het genre dak (plat of schuin) en de ligging van de woning zijn voor de monteur interessant. Kies ook een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De installateur voorziet jou dan van betrouwbaar zonnepanelen advies in Netersel.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn voorletter + achternaam, telefoonnummer en uw huidige mailadres. Op basis daarvan is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Als laatste verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installatiebedrijven die goed staan aangeschreven. Kijk verder dan de laagste prijs, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (denk aan Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We zien nogal wat prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Met name scholen die hun dak/grond willen volleggen met zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf +/- €15,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Bladel.
 • Je participeert in een zonnedeel bij bedrijven als www.duurzaaminvesteren.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijv. samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Netersel op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een dergelijk zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Belangrijk: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Is het zonnestroom uit de buurt (Bladel, Netersel, Hapert, Hoogeloon, Casteren)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook de belastingen op energie verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). De conditie is dat je met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 5534).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!