Zonnepanelen Middenbeemster kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Middenbeemster? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en fiscaal aantrekkelijk. Door middel van zonnepanelen bij je huis wek je je eigen zonne-energie op. Door o.a. de hogere wattpiek per zonnepaneel, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toe te passen salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is mijn dak geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Op basis van zonnepanelenrevolutie.nl bekijk je toepasbare gegevens die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Middenbeemster!

zonnepanelen installateur 1462
 • Lagere maandlasten.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBeemster
Postcode1462
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Middenbeemster juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. In sommige gemeentes zijn er subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de website www.beemster.nl check jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Beemster. Kan je hier niets over vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Verder is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit kan oplopen tot wel €900,00. Tevens onderscheiden we de bruikbare salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Beemster is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door middel van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Middenbeemster
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Middenbeemster zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten erg goedkoop een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Op dat moment mag je de BTW van de aankoop terugkrijgen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5700), dan is het belastingvoordeel al €1197. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. We noemen het ook wel salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Op dat moment ontvang je een lagere vergoedingvoor dit “extra” deel. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en varieert tussen de €0,04 en €0,09

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is in lijn met 4 procent rente. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Grofweg 550.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen hangt af van het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te lager de investering. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Middenbeemster komen doorgaans uit tussen de €4600 en €5600 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa circa 2740 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Essent of Powerpeers betaal je hiervoor wel €616,5 (vergoeding juni 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Middenbeemster kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder doorzoek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118407€3400 – €4500€430
2285011€5250 – €5900€500
3337015€6025 – €6225€800
4402017€6525 – €6700€950
5462020€7000 – €7125€990
6512023€7450 – €7875€1080

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het conformeert aan een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Middenbeemster ontdek je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Middenbeemster bedraagt 3270 kWh. Hiervoor heb je nodig zo’n 12 pv-panelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 5 zonnepanelen voldoende, voor 1925 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2925 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3950 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. Veel mensen maken een keuze voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Verder vind je dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De kosten liggen relatief laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Middenbeemster?

Voor de installatie van PV-panelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Gewoonlijk is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-middenbeemster

Een zonnepanelen-installateur vinden

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Middenbeemster vergelijken? Dankzij de adviezen van onze specialisten heb jij snel en eenvoudig een uitmuntende vakman in jouw streek. Een aantal specialisten hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de tarieven. Check ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het een huurwoning of koophuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Detailleer de aard van de woning. De woning-categorie (schuin & plat) en de ligging van de woning zijn van groot belang. Maak ook een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur geeft op die manier relevant zonnepanelen advies in Middenbeemster.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het gaat hier om voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor weten wij ook op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Daarna ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen uit de omgeving. Pas op voor alleen de goedkoopste aanbieder, maar let ook op eventuele keurmerken (voorbeelden zijn Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn verschillende rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gymzalen die een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf €22,50 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Beemster.
 • Jij kan een zonnedeel nemen bij bedrijven als www.greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Wanneer het contract eindigd (standaard 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Middenbeemster op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Concreet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is dit stroom van panelen in de buurt (Beemster, Zuidoostbeemster)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van je energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). Het is een must dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 1462).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!