Zonnepanelen Noordbeemster kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Noordbeemster? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en winstgevend. Via een zonnepanelen-installatie wek je zelf schone energie op. Wegens de dalende inkoopprijs, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toe te passen salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Op basis van onze website vind jij actuele gegevens die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Noordbeemster!

zonnepanelen installateur 1463
 • Een lagere energierekening.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBeemster
Postcode1463
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Noordbeemster juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er helaas niet meer. Regelmatig hebben gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Op de energie pagina’s van www.beemster.nl ontdek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Beemster. Geen resultaten? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit scheelt je zo €800,00. Ook bestaat er een handige salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Beemster kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Geholpen door de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Noordbeemster
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Noordbeemster kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren verrassend voordelig een groene lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wat dat betreft mag jij de betaalde BTW van de bestelling indienen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5725), dan is jouw winst al €1202,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit basisprincipe heet salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In die situatie is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de extra teruggeleverde stroom. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. De vergoeding is per aanbieder weer anders en vinden we terug tussen de €0,055 en €0,10

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 4 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Grofweg 800.000 consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten (juni 2024) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Noordbeemster komen doorgaans uit tussen de €4900 en €6700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen draait uit op plusminus 2750 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Budget Energie en/of Qurrent betaal je al snel €618,75 (prijspeil juni 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Noordbeemster kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder doorzoek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120607€3700 – €4325€380
2281011€5275 – €5700€575
3341015€5900 – €6200€700
4412017€6525 – €6700€920
5454020€7050 – €7175€960
6503022€7425 – €8100€1110

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Mede is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Omwille van de zonnepanelencheck Noordbeemster zie je of jouw dak geschikt is. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Noordbeemster is 3270 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig grofweg 12 pv-panelen van 290 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 800 kWh zijn 5 zonnepanelen geschikt, voor 2000 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2825 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3825 kWh gaat het om 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. De doorsnee klanten verkiezen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Bovendien onderscheiden we dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs is erg gunstig, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning noodzakelijk in Noordbeemster?

Voor de installatie van zonnepanelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Gewoonlijk is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-noordbeemster

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Noordbeemster vergelijken? Door tips van onze adviseurs vind jij zonder problemen een professionele expert in jouw omgeving. Diverse specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Let niet alleen op de tarieven. Bekijk ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Treft het een particuliere of zakelijke vraag? Is het een woning in privé-bezit? Wat is de stroomvraag? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat zijn je wensen?

  Beschrijf zo concreet mogelijk de woning. De woning-categorie (schuin of plat) en de ligging van het dak zijn essentieel. Selecteer daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur verschaft dan namelijk uitstekend zonnepanelen advies in Noordbeemster.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. We vragen om voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Op die manier komen we erachter hoe we contact kunnen opnemen als de experts nadere info nodig hebben. Nadien versturen ze de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  In een week volgen er offertes van vakmannen die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de scherpste aanbieder, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, VDE keurmerk) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden diverse aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Met name clubhuizen die een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf €40,00 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Beemster.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via concepten als www.zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Zodra de contractperiode is verstreken (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Noordbeemster op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar ook financieel is het interessant. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Belangrijk: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het over een lokaal project (Beemster, Zuidoostbeemster)? Als dat het geval is kan je ook stroom-belastingen in mindering brengen op de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). Het is een must dat je samen met anderen een coöperatie start (postcodes 1463).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!