Zonnepanelen Zuidoostbeemster kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Zuidoostbeemster? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en je kunt er geld mee verdienen. Via thuis geïnstalleerde zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Door de lagere prijs van de panelen, de opties voor BTW teruggave, en de interessante salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn dak geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Geholpen door deze website ontdek je handige informatie die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Zuidoostbeemster!

zonnepanelen installateur 1461
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBeemster
Postcode1461
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zuidoostbeemster juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet meer van kracht. In verschillende gemeentes zien we aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Middels de energie info op www.beemster.nl check je hoe het ervoor staat in de gemeente Beemster. Kan je hier niets over vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €800,00. Als laatste is er de keuze voor de uitstekende salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Beemster is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • D.m.v. de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Zuidoostbeemster
Direct zonnepanelen bestellen? In Zuidoostbeemster kan je een beroep doen op o.a. de Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren met een lage rente een groene lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Als dat het geval is kan jij de aankoop BTW aanvragen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5675), dan profiteer je al van een korting van €1191,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Wil je dit niet zelf doen? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Het gaat dan om salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In die situatie ontvang je een lagere vergoedingvoor de “teveel” terug geleverde stroom. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en schommelt tussen de €0,06 en €0,10

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 6 procent rente. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Grofweg 700.000 woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper je uit bent. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (juni 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Zuidoostbeemster variëren tussen de €4000 en €6400, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op zo’n 2730 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Budget Energie of Oxxio betaal je hiervoor wel €614,25 (vergoeding juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Zuidoostbeemster kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel vind jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119106€3700 – €4275€420
2306012€5225 – €5875€650
3331016€5925 – €6025€700
4417017€6325 – €6825€910
5442020€6925 – €7150€1010
6511021€7525 – €7975€1040

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Evengoed is een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Door de zonnepanelencheck Zuidoostbeemster vind jij of jouw dak geschikt is. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zuidoostbeemster is 3270 kWh. Dit staat voor omstreeks 12 pv-panelen van 280 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 850 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen genoeg, voor 1875 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2975 kWh gaan we uit van 11, en voor 3800 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. De gemiddelde huizenbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Tevens vind je dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen vallen veel minder op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in Zuidoostbeemster?

Voor het leggen van PV-panelen op het huis is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaliter moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zuidoostbeemster

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Zuidoostbeemster vergelijken? Op basis van tips van onze adviseurs tref jij snel en eenvoudig een erkende vakman in je postcodegebied. Sommige adviseurs beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de tarieven. Wees scherp op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Treft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het een aangekochte woning of huur je? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdracht omschrijven

  Detailleer de aard van de woning. Het soort huis (schuin of plat) en de ligging van het huis zijn van groot belang. Maak daarna een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur levert jou dan ook geschikt zonnepanelen advies in Zuidoostbeemster.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. We vragen om je voor- en achternaam, tel. nr. en een e-mailadres. Op die manier weten wij hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  In een week volgen er offertes van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Beperk je niet alleen tot de voordeligste tarieven, maar check ook op eventuele keurmerken (zoals bijv. Recyclage, TÜV keurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen verscheidene bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn bedrijven die hun dak/grond willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, beginnend bij €30,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Beemster.
 • Je participeert in een zonnedeel via platforms als Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na het verstrijken van de periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Je kunt denken aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Zuidoostbeemster op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Toelichting: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het over een project in je eigen buurt (Beemster, Zuidoostbeemster)? In dat geval kan jij ook de stroom-belasting in mindering brengen op de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 1461).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!