Zonnepanelen Westbeemster kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Westbeemster? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en leveren ook nog eens euro’s op. Dankzij zonnepanelen op je woning kan je zelf stroom opwekken. Mede door dalende kosten, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en salderingsregeling (teruglevering) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Geholpen door onze tool lees jij veelzijdige details die helpen bij zonnepanelen kopen in Westbeemster!

zonnepanelen installateur 1464
 • Lagere maandlasten.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBeemster
Postcode1464
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Westbeemster juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. Wel bestaan er gemeentes met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via hun online portaal www.beemster.nl doorzoek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Beemster. Kan je hier niets over vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Mede is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Tevens is er nog een bruikbare salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Beemster kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Dankzij de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Westbeemster
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Westbeemster kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten verrassend voordelig een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Als dat het geval is mag je de BTW van de aankoop indienen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5750), dan pak je al €1207,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor krijg jedezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Op dat moment verrekent je leveranciers een lager bedrag voor dit overschot. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en vinden we terug tussen de €0,06 en €0,085

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Al ruim 650.000 huishoudens wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger de investering. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Westbeemster komen doorgaans uit tussen de €4200 en €6500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa plusminus 2760 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Essent of Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €621 (onkosten juni 2024). Via goedkope zonnepanelen in Westbeemster kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de volgende paragraaf tref je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117706€3675 – €4200€410
2281012€5150 – €5600€575
3355016€5975 – €6250€825
4408016€6525 – €6850€930
5469020€7050 – €7175€970
6487023€7650 – €7925€1040

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn woning geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het in lijn is met een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Vanwege de zonnepanelencheck Westbeemster ontdek je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Westbeemster is 3270 kWh. Dit kan je zelf genereren met pak ‘m beet 12 panelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je er ook minder te leggen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 925 kWh zijn 4 pv-panelen afdoende, voor 1800 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2900 kWh zijn dat er 12, en voor 3850 kWh zijn dat 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. De meeste investeerders kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Ook vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De investering is laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Welke vergunning moet ik hebben in Westbeemster?

Voor de installatie van panelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-westbeemster

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Westbeemster vergelijken? Aan de hand van het onderstaande stappenplan vind je moeiteloos een uitmuntende vakspecialist in je woonplaats. Diverse installateurs bieden een kleine showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de aanschafprijzen. Check ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Betreft het een particuliere woning of huurwoning? Wat is de stroomvraag? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Definieer zo specifiek mogelijk de woning. Het genre woning (schuin & plat) en de focus-richting van het dak zijn zaken die van belang zijn. Selecteer ook een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur biedt zo relevant zonnepanelen advies in Westbeemster.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn je voor- en achternaam, telefoonnummer en het mailadres. Dan komen we erachter hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Bij de laatste stap zenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  Na een paar dagen volgen er offertes van deskundigen met een goede naam in de buurt. Focus niet uitsluitend op de aanbieder met de laagste prijs, maar vraag ook om certificaten en keurmerken (denk aan RoHS certificaat, VDE keurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Maar let op: er is nu zonne-energie voor iedereen! We zien allerlei duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Met name bedrijven die hun dak/grond willen volleggen met zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf +/- €35,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Beemster.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via concepten als Greencrowd. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na het verstrijken van de periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Westbeemster op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Let op: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft het een lokaal zonne-energie project (Beemster, Zuidoostbeemster)? Wanneer het in die categorie valt mag je ook de belasting op stroom aftrekken van je energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). De eis is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 1464).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!