Zonnepanelen Zwartsluis kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Zwartsluis? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en financieel interessant. Aan de hand van innovatieve zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Omwille van dalende kosten, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de terugleververgoeding (saldering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het overal mogelijk? Wat is het rendement na 10 jaar? Op basis van zonnepanelenrevolutie.nl doorzoek je uitgebreide gegevens die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Zwartsluis!

zonnepanelen installateur 8064
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieOverijssel
GemeenteZwartewaterland
Postcode8064
Netnummer038 (+3138)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zwartsluis mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2013. Er zijn gemeenten met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door te surfen naar www.zwartewaterland.nl vind jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Zwartewaterland. Kom je er niet uit? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit kan oplopen tot wel €900,00. Bovendien noemen we de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Zwartewaterland is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Op basis van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Zwartsluis
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Zwartsluis zijn er leningen beschikbaar zoals de SVn Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waarmee consumenten met een interessante rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Op dat moment mag je de BTW van de aankoop terugvorderen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€4600), dan bedraagt dit al €966. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor krijg jedezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Met een duur woord heet dit salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Op dat moment biedt de energieleverancier een lager tarief voor de extra teruggeleverde elektriciteit. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en schommelt tussen de €0,035 en €0,095

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Ongeveer 700.000 huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger het is. Dit komt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Zwartsluis liggen tussen om en nabij de €4200 en €6600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een bestelling met bijv. 10 panelen mondt uit in zo’n 2950 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Delta en Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €663,75 (tarieven mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Zwartsluis kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder lees je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117408€3675 – €4475€420
2307012€5100 – €5750€500
3320014€5975 – €6175€800
4389018€6350 – €6675€930
5470020€7100 – €7275€980
6481023€7500 – €7800€1110

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Omwille van de zonnepanelencheck Zwartsluis vind jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zwartsluis is 3080 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 11 pv-panelen van 315 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 panelen afdoende, voor 1925 kWh moet je rekenen op 8, voor 2975 kWh gaat het om 12, en voor 3925 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. De doorsnee woningbezitters verkiezen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Zwartsluis?

Puur voor PV-panelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In de regel is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zwartsluis

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Zwartsluis vergelijken? D.m.v. het onderstaande stappenplan tref jij binnen enkele minuten een deskundige specialist in je postcodegebied. Sommige aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de prijs. Let ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Hebben we het over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Omschrijf zo concreet mogelijk het huis. Het soort huis (schuin + plat) en de focus-richting van het dak zijn belangrijke onderdelen. Selecteer ook een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert geeft dan goedzonnepanelen advies in Zwartsluis.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Denk dan aan: jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en e-mailadres. Op die manier weten we hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Aansluitend verstrekken zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen uit uw regio. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar wees scherp op eventuele keurmerken (voorbeelden zijn VDE keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen diverse bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere stadions die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf €30,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Zwartewaterland.
 • Je neemt een “zonnedeel” via portalen zoals Zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen looptijd (10 tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Zwartsluis op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een speciaal zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het levert ook euro’s op. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Toelichting: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en dus niet de belasting op stroom. Betreft het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Genemuiden, Kamperzeedijk, Hasselt, Landelijk gebied Hasselt, Zwartsluis, Mastenbroek)? In die situatie mag je ook de belasting op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Voorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie begint (postcodes 8064).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!