Zonnepanelen Mastenbroek kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Mastenbroek? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en goed voor de portemonnee. Dankzij innovatieve zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Mede door de lagere prijs van de panelen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is het overal mogelijk? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Met behulp van onze website tref je toepasbare gegevens m.b.t. zonnepanelen kopen in Mastenbroek!

zonnepanelen installateur 8294
 • Lagere energielasten.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieOverijssel
GemeenteZwartewaterland
Postcode8294
Netnummer038 (+3138)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Mastenbroek mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Een aantal gemeenten hanteren wel regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Op de energie pagina’s van www.zwartewaterland.nl vind jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Zwartewaterland. Onduidelijke informatie? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Ook onderscheiden we de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Zwartewaterland zijn er een aantal opties.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Dankzij de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Mastenbroek
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Mastenbroek kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten verrassend voordelig een speciale lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt kan jij de aankoop BTW aanvragen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Neem je een complete set met 10 panelen (€5675), dan loopt dit al op tot €1191,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. We spreken dan over salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dit aan de orde is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Deze compensatie wisselt per leverancier en varieert tussen de €0,045 en €0,11

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een 6 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Ongeveer 750.000 consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De verwachte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Mastenbroek variëren tussen de €4500 en €6400 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen mondt uit in zo’n 2970 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Essent en/of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €668,25 (kosten mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Mastenbroek is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna tref je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119406€3400 – €4200€390
2286012€5175 – €5600€525
3343016€5950 – €6125€700
4420018€6300 – €6625€890
5434019€6975 – €7150€990
6510022€7450 – €7800€1070

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Mastenbroek lees jij of je dak geschikt is voor montage. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Mastenbroek is 3080 kWh. Dit kan je zelf genereren met rond de 10 zonnepanelen van 315 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 zonnepanelen gewenst, voor 1950 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 4000 kWh zijn dat 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. Bijna alle mensen kopen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Ook zijn er dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Mastenbroek?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Doorgaans is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-mastenbroek

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Mastenbroek vergelijken? Middels het onderstaande stappenplan tref je in korte tijd een uitstekende leverancier in jouw omgeving. Diverse specialisten beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op de offerteprijs. Bekijk ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Gaat het om een particuliere woning of huurwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Specificeer het type huis. Het soort woning (schuin & plat) en de ligging van het dak zijn relevant. Kies daarna een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur geeft dan toepasbaar zonnepanelen advies in Mastenbroek.

 4. Overige gegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Je kunt denken aan je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Zo weten wij hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 3-4 dagen volgen er offertes van installateurs uit de regio. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste prijzen, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan VDE keurmerk, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur jij een huis en is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen verscheidene prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Met name scholen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf +/- €20,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Zwartewaterland.
 • Je participeert in een zonnedeel via concepten als www.duurzaaminvesteren.nl. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Mastenbroek op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een speciaal zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar je kan er ook fors mee besparen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Concreet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Spreken we over een project in je eigen buurt (Genemuiden, Kamperzeedijk, Hasselt, Landelijk gebied Hasselt, Zwartsluis, Mastenbroek)? Wat dat betreft kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van je energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). De conditie is dat je samen met anderen een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 8291, 8294).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!