Zonnepanelen Hasselt kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Hasselt? Zonnepanelen zijn duurzaam en leveren ook nog eens euro’s op. Middels de zonnepanelen van tegenwoordig kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Ten gevolg van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en een aantrekkelijke salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Gebruikmakend van deze website lees je toepasbare toelichtingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Hasselt!

zonnepanelen installateur 8061
 • Snelle terugverdientijd.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieOverijssel
GemeenteZwartewaterland
Postcode8061
Netnummer038 (+3138)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hasselt mei 2024

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Regelmatig hebben gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de website www.zwartewaterland.nl doorzoek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Zwartewaterland. Kan je hier niets over vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit levert al snel honderden euro’s op. Tevens noemen we de uitstekende salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Zwartewaterland zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Hasselt
Direct zonnepanelen bestellen? In Hasselt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huizeneigenaren erg goedkoop een groene lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Als dat het geval is mag jij de betaalde BTW van de bestelling indienen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. In het geval van 10 zonnepanelen (€5900), dan is jouw winst al €1239. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je terugleveren aan het net. In ruil krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor deze extra zonnestroom. In de volksmond: terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en ligt tussen de €0,045 en €0,09

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met 6 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al ruim 650.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Hasselt zitten vaak tussen de €4400 en €5500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een pakket met 10 panelen staat voor grofweg 2940 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Eneco of Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €661,5 (tarieven mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Hasselt kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna vind jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120807€3500 – €4350€390
2289012€5250 – €5700€675
3360015€5925 – €6125€725
4416017€6300 – €6850€900
5447020€7000 – €7175€990
6513021€7600 – €7975€1050

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het conformeert aan een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een sterk dak. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Door de zonnepanelencheck Hasselt achterhaal jij of je dak geschikt is voor montage. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hasselt bedraagt 3080 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 11 zonnepanelen van 300 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 850 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen geschikt, voor 1850 kWh moet je rekenen op 8, voor 2900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3950 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. De meeste woningbezitters bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Verder onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen zijn zeer flexibel. De prijs is erg gunstig, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Hasselt?

Tijdens de montage van PV-panelen op het huis is geen vergunning nodig. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In de regel is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hasselt

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Hasselt vergelijken? D.m.v. het onderstaande stappenplan zoek jij moeiteloos een uitstekende installateur in de buurt. Verscheidene adviseurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijzen. Check ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Praten we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Verduidelijk de eigenschappen van het huis. Het genre woning (plat of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn van groot belang. Kies ook een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist geeft op die manier uitstekend zonnepanelen advies in Hasselt.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Van belang zijn jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Op basis daarvan is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen als er iets niet helemaal duidelijk is. Als laatste ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 5 dagen ontvang je een offerte op maat van specialisten met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar houd ook rekening met voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld CE-keurmerk, Recyclage, VDE keurmerk, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Dit hoeft geen probleem te zijn: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er ontwikkelen verschillende bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan gymzalen die een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, al vanaf +/- €25,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Zwartewaterland.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via bijvoorbeeld Zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen periode (standaard 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Hasselt op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Overijssel
Zo’n zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Belangrijk: dit is uitsluitend de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Gaat het over een regionaal project (Genemuiden, Kamperzeedijk, Hasselt, Landelijk gebied Hasselt, Zwartsluis, Mastenbroek)? Wanneer het in die categorie valt mag je ook de belasting op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 8060, 8061).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!