Zonnepanelen Genemuiden kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Genemuiden? Zonnepanelen zijn duurzaam en goed voor de portemonnee. Dankzij zonnepanelen op je woning wek je zelfstandig duurzame stroom op. Mede door de lagere prijs van de panelen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de terugleververgoeding (saldering) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Geholpen door de zonnepanelen-vergelijker lees je actuele toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Genemuiden!

zonnepanelen installateur 8281
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieOverijssel
GemeenteZwartewaterland
Postcode8281
Netnummer038 (+3138)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Genemuiden juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet meer van kracht. In diverse gemeentes vind je interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via de site www.zwartewaterland.nl vind jij welke regelingen er zijn in de gemeente Zwartewaterland. Is de informatie niet te vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €800,00. Ook onderscheiden we de prima salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Zwartewaterland kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Via de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Genemuiden
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Genemuiden kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Deze groene leningen waarmee huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop terugvorderen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5650), dan pak je al €1186,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Ontbreekt het je aan tijd? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, lever je terug aan het energienet. In ruil krijg je de gehanteerde stroomprijs. In de volksmond: salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In dat geval zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en komt vaak uit tussen de €0,05 en €0,095

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. De win is er niet alleen voor het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Grofweg 500.000 investeerders hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Genemuiden fluctueren tussen de €4000 en €5700 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen genereert plusminus 2960 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Budget Energie of Vandebron betaal je hiervoor wel €666 (prijspeil juni 2024). Met goedkope zonnepanelen in Genemuiden kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna bekijk jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119308€3650 – €4350€390
2303011€5075 – €5750€575
3343015€6025 – €6175€825
4381018€6375 – €6700€930
5469020€7025 – €7175€980
6513021€7500 – €7800€1090

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Ook is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Mede door de zonnepanelencheck Genemuiden lees jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Genemuiden bedraagt 3080 kWh. Dit kan je zelf genereren met pakweg 11 panelen van 325 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 zonnepanelen voldoende, voor 1800 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2825 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3950 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. Meer dan de helft van de klanten kiezen voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Tevens onderscheiden we dunne-film panelen. Deze zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Genemuiden?

Bij het installeren van panelen op een woning is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In algemene zin is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-genemuiden

Een zonnepanelen-installateur vinden

Erkende zonnepanelen bedrijven in Genemuiden vergelijken? Aan de hand van de uitleg die hierna komt tref je vandaag nog een uitstekende monteur in de regio. Veel bedrijven bieden een kleine showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de installatiekosten. Kijk goed naar relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Omschrijf het project

  Beschrijf duidelijk het huis. Het soort dak (plat & schuin) en de ligging van de woning zijn goede voorbeelden. Maak ook een keuze voor een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur geeft dan professioneel zonnepanelen advies in Genemuiden.

 4. Voorkeur voor contact

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. We vragen om naam, het 06-nummer, en het mailadres. Hierdoor komen we erachter op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Vervolgens ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 7 dagen krijg je persoonlijke offertes van vakmannen uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de voordeligste tarieven, maar check ook op de benodigde certificaten (zoals bijv. CE-keurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er ontwikkelen meerdere rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Met name stadions die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, beginnend bij €35,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Zwartewaterland.
 • Je neemt een “zonnedeel” via portalen zoals Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de looptijd (standaard 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijv. samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Genemuiden op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een speciaal zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Vergeet niet: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het om zonnestroom uit de buurt (Genemuiden, Kamperzeedijk, Hasselt, Landelijk gebied Hasselt, Zwartsluis, Mastenbroek)? In dat geval mag je ook de belasting op stroom in mindering brengen op de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 8280, 8281, 8291).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!